Eski ürünleri tüketsin de. Yeni ürün alacağında o zaman ki duruma göre zam yapar
Önceden aldığı 100TL lik ürünü şimdi dolardan dolayı 200TL alıyor bu yüzden zam yapıyor tamam bunu anladık.
Eski ürünleri 100TL almışken eski ürünleri %200 karla neden satmaya çalışıyor benim kurnaz, kafası sadece alavere dalavereye çalışan kendi halkını dürten halkım.
Sonra işte İphone almayalım, Vestel kullanalım işte yerli teknoloji, yerli ürün kullanalım. Kardeş yerli daha çok sokuyor çubuğu bize yabancı değil
Dolmuşcuyu anlıyorum benzinden dolayı zam yapıyor, haklı mı haklı.
Lakin bana araba parçası yüzünden zam yapamaz. Adam gibi sürsünler bizim 4-5 yıl kullandığımız arabayı onlar 1 ayda bir tamire götürüyor niye hor kullanmaktan.
Tamam herşeye zam konusunda haklılar diyelim.
Asgari Ücrete neden zam yapılmıyor. Herşeyin fiyatı yükselirken Asgari Ücret neden Sabit.
Asıl soru bu.
Senin 4-5 yılda yaptığın kilometreyi o adam 2 ayda yapıyor. Belki daha kısa sürede. Sen o zaman esnaflık yaparken ödediğin kirayı da hesaba katma kâr marjı koyarken. Sonuçta alakası yok. Öyle mi? Lastik konusunda da adam eski kurdan aldıgını şuan 200 e satsa kâr marjıyla birlikte. Tekrar fabrikadan alacağı lastik şuanda yine 200₺. Bu adam taş mı kemirecek? Sorun halktan daha fazla ekonomi olarak vasıfsız hükümette. Asgari ücret artsa ne artmasa ne enflasyonun karşısında kuş kadar artırılıyor.
Siz sadece şuanda esnafa karşı olan kininizi kusuyorsunuz gibime geldi.