Birçok arkadaş bu da gelir bu da geçer moduna girmiş, yapılması gereken şükredip duruma alışmak olmamalı diye düşünüyorum. Önümüzdeki 3 aylık süreçte işler tamamen durma noktasına gelecek(şuanda zaten durgun, daha da kötüsüne herkes hazırlansın), yılbaşından itibaren ise büyük ihtimalle tamamen duracak. Devlet esnaflara kredi pompalayıp esnafları şuanki durumundan daha da beter hale getirecek, borç katsayısı her geçen gün artıyor. Cebinde nakiti olanların dahi hissetmeseler bile hergün paraları eriyor. Şu piyasada zaten geriden gelen işçi arkadaşlar geriden de gelememeye başlayacaklar çünkü çalışabilecekleri bir işleri yakın zaman içerisinde olmayabilir. Allah sonumuzu hayır etsin, önümüzdeki süreci en rahat atlatacak olanlar memur arkadaşlar, geri kalan herkesin canı yanacak. Ben de bahsettiğiniz durumda sayılırım, çoluk çocuğum yok ama endişelerinizi paylaşıyorum. Ama gelinecek süreçte ülkenin en az %50'si aynı kaderi paylaşacak, o yüzden endişe etmenize gerek yok, şartlar aşağı yukarı herkeste aynı olduğunda çözümler de doğacak muhakkak. Örneğin ödenemeyen krediler yapılandırma sürecine gider vs. Aç mezarı yok ama tok mezarı çok, kendinizi piskolojik olarak çok fazla yıpratmayın. Evet kötü günlerdeyiz, daha kötü günler görebiliriz ama hayat devam ediyor sonuç olarak, alternatifler üretmek yerine karamsarlığa düşersek daha zor atlatırız.