mtnyvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten sorun orda. Siz kıt kanaat geçinmeyi biliyorsunuz. Düşük model telefonla idare ediyorsunuz. Gözünüz yükseklerde değil. Diyorsunuz ki, arkadaş benim cebimde para varken ben az ile yetiniyorum. Neden başkaları borç alıp telefon modelini yükseltiyor. Ben bile kullanmıyorsam başkaları neden kullanıyor?

Gösteriş olayına gelince. Çevrendeki insanlar bu şekilde ise çevrende bir sorun var demektir. Haa çevrende 1 ya da kişi görüp bunu bütün ülkeye yayıyorsan cevap ilk paragrafta.

Ben ayağını yorganına göre uzatma demiyorum yazımda sende yanlış yorumlamışsın gocunmuşsun.
Gösteriş meraklısıyız diye ben dedim sende gösteriş meraklısıyız diyenler deyip cümleye başlayınca gocunacağım tabi.

1-2 kişi ile hiç alakası yok.

Bu ülkede son model telefon merakı var.

Allah aşkına yüzbinlerce hatta milyonlarca insan son model telefon alıyor da ne oluyor emin ol %80 i telefonun özelliklerini ve o özelliklerin ne işe yaradığını bile bilmiyor.

Haliyle gösteriş için alıyorlar."Bak benim son model telefonum var."

Ben konudaki kararı destekliyorum hatta yasaklasınlar.Halk bilinçli tüketici değilse bilinçsiz tüketime engel koyulmalı.

Ek olarak size bir bilgi vereyim , 2018 yılının Şubat ayında yani sadece 1 ay içerisinde Türkiye'de 800 bin adet telefon satışı gerçekleşti.

Emin ol 750 bin tanesinin ihtiyacı yoktu.

Ne dedik ülkede alışveriş olsun nakit dönsün , ama ne var bu paraların hepsi dışarı gidiyor , keşke yerli olsaydı da 10 milyon adet satılsaydı.