mtnyvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaş şu millet gösteriş meraklısı, asgari ücrete çalışırken 4-5bin liralık telefon kullanmalarına engel olur diyenlerin r10 gibi Türkiye'nin en büyük webmaster forumunda neden yorum yazdıklarına anlam veremiyorum.

Bu insanlar hep büyüklerinden aşılanan milletini küçümseme hastalığının eseri. Millet para yok diyormuş, marketlerde kuyruk var, trafik sıkışıkmış felan filan bir ton laf.
Yahu o yok diyenlerde zaten yok, o kuyrukta gördüklerin hafta sonları gezmekten tozmaktan gelenlerin içindeki parasız kitle yüzdeye vursan anca 2-3 kişi çıkar.

Yani habercilerin kendi psikoloji ve ideolojilerine göre haber montajlayıp insanları dolduruyorlar. Olsun kardeşim, trafik te sıkışık olsun marketlerde de kasa kuyruğu olsun, millet istediği hayal ettiği telefona 48 ay ödeyerek kavuşsun.

Kimse harcamasın herkes kısıtlı yaşasın evden çıkmasın, para yok bir yere gidemiyorum, para yok telefonum kağnı hızında olsun, para yok markete gitmiyorum sadece ekmek alıp geliyorum. Bunu mu istiyorsunuz? Yani millet harcamasın. Bilmiyor musunuz ekonomi dediğiniz şeyde harcama olmazsa kriz çıkar üretim olmaz, işsizlik olur.

Diyorsunuz ki çekiyolarlar krediyi sonra borç bataklığına sürükleniyorlar. Bunun önüne geçemezsiniz. Kişileri az harca diyerek bilinçlendiremezsiniz. Size göre müsrif olan birisi telefon almaz cebimde para var şunu katlayım der kumar oynar idda oynar. Yine harcar. Şu an yapılanlar ortada, devlet kendine kemer sıkamıyor, halka sıktırıyor. 55 hava alanının 45'i zarar ediyorken durmadan hava alanı yapıyorlar. Nedeni belli yandaşlarına para kazandırmak. Ama halka kemer sık demesini çok iyi biliyorlar.

Yazımın başında da dediğim gibi. Türkiye'nin en büyük webmaster forumunda bunların yazılması ilginç. Burda site yapan kişilerin %99u site üzerinden gelir elde etmeye çalışır. Bu geliri de başkalarına harcatarak elde etmeye çalışır. Hatta tüketim toplumuna hizmet eden, insanlara yeni ihtiyaçlar çıkarmaya hizmet eden temel şey reklamcılığı yapar. Çıkıp burada millet te harcamasın felan filan konuşur
Sen okuduklarını yanlış yorumlamışsın.

Kimse vatandaş para harcamasın alışveriş yapmasın evinde otursun demedi.

Elbette ki herkes para harcayacak ki çark dönsün , piyasada nakit dönsün.

Gösteriş meraklısıyız kardeşim değil miyiz ? Bu lafın nesinden gocundun anlamadım.

Asgari ücretle çalışıyorsan asgari ücretle çalışıyor imajın olsun ne var yani ayıp mı ?

Asgari ücretle çalışıp borç batağına girip bak ben 5 bin liralık telefon kullanıyorum havalarına girmeye ne gerek var ?

Ayağını yorganına göre uzat demiş büyüklerimiz.Boşuna dememişler.

Ben bilişim sektöründeyim. Turkcell T60 kullanıyorum uzun zamandır.

Gidip 3-4 bin TL ye telefon alamaz mıyım ? Alırım.

İhtiyacım yok ki neden alayım bu telefon işimi görüyor.