SametSamyeli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her seyden once HTML'yi guzelce ogremeniz lazim, ardindan CSS'yi ogrenerek bunu sekillendirebilirsiniz. Bir kac tane sadece bu ikisini kullanarak internet sitesi yapmayi calisin. Media Queryler ile Responsive tasarimi hic bir sey kullanmadan iyice ogrenin. Ardindan Bootstrap CSS kutuphanesini kullanmaya baslayabilirsiniz. Islerin cok kolaylastigini anlayacaksiniz. Yaptiginiz sitelere hareketlilik Javascript dilini iyi ogrenmeniz lazim. Her sey asil burada basliyor. Cunku JS gercekten apayri bir dunya. Son senelerin en hizli gelisen programlama dili ve bir cok kutuphane var. Hepsini ogrenmek zorunda degilsin ama Javascript'i ardinda kutuphanesi olan JQuery'i bilmek zorundasin.

Bu bolumde ise isler degisiyor. Onune bir kac yol geliyor. Cunku calismalarin sunucu tabanli kayit olmasi icin Back-End kismini ogrenmen lazim. Bunlari sayacak olursam.
1-) PHP - Hizli ve kolay ogrenilebilen bir dil. Calistirabilmek ve hemen uygulama gelistirebilmek icin dev IDE'lere gerek olmadan not defterinden bile rahatlikla gelistirebilirsiniz. Kullanicisi coktur sorununuzun cozumunu bulabilirsiniz ama dunya arasinda yapilan bir arastirmada en dusuk maasi bu dile yatirim yapanlar aldigini gormustum.
2-) ASP.Net : Microsoft'un gelistirdigi bir programlama dili. Eski halinin gercekten can sikici oldugunu soyleyebilirim fakat suan da kendisi catir catir ilerleyen cok guclu bir dildir. Turkiye de bu sektorden para kazanmayi dusunuyorsaniz is ilanlari genelde bu dil uzerinden doner. Visual Studio ile gelistirme yapmak zorundasiniz. Calistirabilmek icin cesitli ayarlar yapilir. C# kokenli oldugu soylenir.

3-)Node.JS : Aralarindan en yenisi ve benim gozumde en dikkat cekeni. Kimilerine gore bos bir sistem, kimilerine gore ise gercek bir devrim. Yukarda sana Javascript'ten bahsetmisti ve onu bu kategorlere almamistim. Cunku daha dune kadar JS, sunucu bazli calisim yapilamiyordu. Fakat artik Node.JS, Chrome'un icinden cikardiklari V8 Motoru sayesinde istenildigi gibi islem yapilabiliyor. Cok hizli bir sistemi var ama yeni oldugu icin kullanicisi az ve bazi seyler yerine oturabilmis degil.

Ve en son: Front-End'i (On Yuz Gelistirme - HTML / CSS / JS) ogrendiniz. Back-End'de(Arka Plan Gelistiricisi - ASP-PHP-NODE-JAVA) calismalar yaptiniz. Suanda sizin sektorde ki adiniz Full-Stack Developer. Suanda yapmaniz gereken Angular/React-Redux/Vue.JS kutuphanelerinden bir tanesini ogrenmek. Hepsinin farkli avatajlari var. Hepsi de yeni sistemler ve Javascript kutuphaneleri. Hibrit ve anlik etkilesim yapmanizi saglar.

Not: Yanlis yazimlarin sebebi ekrani kirik telefonumdan yazmaya calismamdir. =)
Elinize sağlık hocam. Ufaktan bir tırsmadım değil gözümde çok büyüdü şu an