Kimse kızıp küsmesin; vatan yaşadığın yerdir. Ben yaşayabileceğim başka yerler istiyorum. Birkaç yıldır Green Card'a başvuruyorum. Amerika ilk tercihim değil ancak yıl içinde Türkiye'den 3.000 ila 5.000 kişi bu hakkı kazanıyor. Eskiden ailemize ait dededen kalma taşınmazlara güvenerek kendi payımı satıp Amerika'ya gidersem yıllık kiramı öder, resident olduktan sonra verilen burslarla beraber tekrar tiyatro eğitimi alır, altıma ikinci el güzel bir araba çeker, tiyatrolarda iş kovalar, yanında da ortalama bir iş kurar ya da bir işe girer eşimle gül gibi yaşarım diyordum. Hiç değilse devlet tarafından bu kadar sömürülmediğim, devlet yöneticilerinin kendilerini padişah ilan etmediği, hukukun her şeyin üstünde olduğu bir ülkeye yerleşirim diye planlıyordum. Şimdi bu ve buna benzer ihtiyaçlarımın çoğunu bile karşılamıyor elimizdekiler. Önümüzdeki yıl Green Card bana çıkarsa ne olacak diye düşünüyorum. Dolar annesinin düğününe gitmiş. Yahu gazetelerde şunların yüzünü görmektense Amerika'da yaşayıp 1-2 yıl daha Trump'a bile katlanırım. O kadar bıktım.
Bu gönderinin yeri bu başlık değil ama tekrar bir "zam" görünce dayanamadım.