İşin içinde olmayanlar ve bir okul nasıl dönüyor bilmeyenler farklı şeyler yazabilir. Ben de çok fazla şey yazabilirim bu konuda ama sadece bir örnekle yetineceğim.

Geçen sene bir top a4 kağıt fiyatı 7 - 8 TL idi ve şuan fiyat 20 TL'ye dayanmış durumda. ( Kimse daha ucuza bulurum yazmasın, kamu alımlarında herşey kaleme uygun yapılır ve ödemeyi de kimse peşin alamaz.) Kendi okulum - 500 mevcutlu bir köy okulu - bir senede 500 top kağıt harcıyor. Ki geçen sene her öğrenciden 1 top kağıt almasını istedik, zorlamadan her öğrenci de getirdi. Büyük bir okuldaki masrafı düşünemiyorum bile. O yüzden imkanınız varsa sizden talep edilen mantıklı yardımları yapın ki kardeşiniz - çocuğunuz daha temiz, donanımlı okullarda eğitim alsın.

Ekleme: Bir de ekleme yapayım önceki mesajları okumadan yazmıştım. Devlet her ihtiyacı karşılıyor, okullara para veriyor diyenler kusura bakmasın ama bilgisizce fikir beyan ediyorlar. Hangi okulmuş o, lütfen bilgi versinler ya da yorum yaparken bilgiye dayalı yapsınlar.