Şimdi herkese tek tek verilecek bir cevap varda görüyorum ki %70 gibi bir oran ubuntu yerli yabancı debian tabanlı şucu bucu bundan olur bundan olmaz derdinde. Yani olaya bakış açıları o kadar dar ve ümitsizki aceba şuraya fazladan iki cümle yazsam boşamı yorulmuş olurum diye düşünmeden edemiyorum. Yok pardus terli değilmiş güzel kardeşim sen adı yerli olanı talep etki özü yerli olan gelsin. Neymiş linux eğitimi yokmuş. Sene 2005 miydi bütün liselerdeki cihazlar pardus ile gelmişti? O yıllarda yapılabiliyordu da şimdi mi yapılamayacak. Kapitalist sistemden girip olayı iktidara getiren mi ararsın hay canı çıksın o iktidarın ki sizler gibi ümitleri zayıf insanları çok rahat bertaraf edebiliyor. Biri oradan çıkmış başlık yanlış açılmış pardus yerli değil demiş hadi canım bizde linux'u GNU yu biz türkler baştan yazdık zannediyorduk. 50 kere yorumlar arasında konusu geçti debian dedik 2011 de özgün olmaktan çıktı dedik. Oradan biri zıplamış ben lisanslı windows kullanmıyorum bana girip çıkan yok demiş. Feedback dedik geri dönüş geliştirir dedik arz talep dedik ama klavyesi olan yazmış işte başlığı okuyan tartışma kültürü kahve adabından öteye geçemeyecek herkes doldurmuş. Valla helal olsun şimdi ülkemin neden bu halde olduğunu çok daha iyi anlıyorum "Sorun ne iktidarda ne muhalefette sorun millette." ​​​​