Zekovic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öğrenmekle alakası yok öğrenmesi 1 günü almaz zaten ama asıl mesele tüm programlara uyumlu olup olmaması. Ha normal kullanıcı ise tabii ki Pardus kullansın ama yazılım işlerine uyumlu mu pardus? Şuan zaten Windows 10'un deneme sürümünü kullanıyorum. Para verdim mi? Hayır. Yasal mı? Evet. O zaman benlik sıkıntı yok
Hocam siz olayı çok yanlış anladınız. Pardus(Linux Türevlerinin hepsi) zaten başta yazılımcılara hitap eder. Yani eğer yazılımla uğraşıyorsan senin kafadan linuxa geçmen gerekiyor. Son kullanıcı için hitap değildir ve 1 günde linuxun siz L sini öğrenemezsiniz ki ben 2.5 yıldır sadece linux kullanıyorum öğrenemediğim bir çok yeri var.

Ben pardus yerine Pisi linuxu tercih ederim. En azından Pisi linux kendi paket yöneticisi ile uğraşıyor pisi adında. Bu desteklememek değildir, fakat bir debian distrosunu alıpda sadece açılışdaki ismini değiştirerek benim önüme koymasınlar rica ediyorum. Pardus DDE paketini gördük. Deepinin sadece açılışındaki logoyu değiştirmiş Pardus koymuşlar gelip bize şekil atıyorlar.

Yok kardeşim örgütlenmen sıfır, gidip devlet dairelerine pardus kurmanın hiç bir yararı olmaz. Sen önce yazılımcıları çekmen gerekiyor kendine. Eğer yazılımcıları çekemezsen hiç bir paketin gelişmez ve bundan 3 sene sonra devlet daireleri destek olmadığı için geri windowsa dönüş yapar. (Nasılsa para vatandaşdan çıkıyor)

Türkiyenin çok iyi yazılımcıları var özellikle Mehmet abi ve sadi abi adlarını bilmediğim bir kaç kişi ile birlikte Pardusun temellerini atan yazılımcı bu adamlar beş kuruş para beklemeden. Gördük devleti 2011 yılında pardusu rafa kaldırdı ve ekibi dağıttı? Şuan da bu ekip de mehmet abi Pisi linuxu geliştiriyor. Sen önce devlet ol ve pardusu yaratan ekibi tekrar bir araya getir. Mehmet abinin bir lafıyla yığınla yazılımcının geleceğini biliyorum, başta ben olmak üzere.

Pardusun gelişmesini bende isterim fakat hayal dünyası ile değil gerçeklerle. Neden Ubuntuyu tercih ediyorum? Her yerde adamlar kendini gösteriyor. Google, Amazon, DigitalOcean yazılımla alakası olmayan firmalar BMW otonom geliştiricileri, Mercedes yazılım ekibi ben kimi gördüysem hepsi Ubuntu 16.04 kullanıyor.