@TheMask; işte önyargı. Bu gün pardus en az ubuntu kadar sorunsuz ve ubuntu kadar güncel. çünkü ikiside debian tabanlı. aynı depoları kullanabiliyorsunuz. Konuyu açarken ki postumda da belirttiğim gibi grafik ve tasarım işleri için windows ne yazık ki şart. Bende bu yıla kadar CAD işleri için çift sistem kullanıp windowsda kullanıyordum lakin tasarım işleri bitince windowsuda sildim.
@eparlak; Neden pardus onu izah ettim ama kaçırdınız sanırım. Dedim ya bir yerden başlamak lazım. Bu gün debianla başlar ilgi görünce yarın bir gün kendi çekirdeğini yazar. Kendi depoları olur marketi olur vs. Hiç talep olmaz ise işte o zaman bırakın özgünü debian bile olmaz gider windowsa apple os a mahkum kalırız. Eğer özgün çekirdek istiyorsak tubitaktan bunu debiana geçilmeden önceki 2011 sürümüne talepte bulunarak yada özgün yazılım istediğimizi sürekli duyurarak talep edebiliriz. Birazda gönül meselesi bu, bazen Beşiktaş taraftarının feda kampanyasıdır bazen milliyetçi duygulardır. Yani olay duygusaldır.
Bu gün pardus diye ısrar eden ben 2011 den beri hiçbir microsoft yazılımını ve antivirüs yazılımını lisanssız kullanmadım. Kurum her sene anlaşma yapıyordu bizlere key dağıtıyordu bizde kullanıyorduk. Hala lisanlarım var lakin artık kullanmıyorum.(Devlete zarar)