@eparlak; ikiside debian tabanlı. Birine kurduğunuz paketi rahatlıkla aynı yöntem ile diğerine kurabiliyorsunuz. Ubuntu kursanız faydası ne pardus kursanız faydası ne onuda söyleyeyim. Pardus kurarak tubitakin feedback almasını sağlarsınız. Yanı yaptıkları işte çıkan sorunlar geri bildirim olarak gönderilir ve onlarda güncellemeler ile pardusu her seferinde bir adım öne taşır.
@Dogukan; İlk paragrafınıza sonuna kadar katılıyorum hocam yalnız devlet kurumlarında artık microsoft teknik destek vermiyor. Kurumlar kendi teknik elemanlarını çalıştırıyor. Yada meslek dersi hocalarından destek alıyor. Bu branş hocaları üniversitedeki akademisyenler yada lisedeki meslek dersi hocalarından oluşuyor. Devlet dairelerinde geliştirilen programların veritabanları linux için geliştirilen programa nasıl convert edilir şahsen bilmiyorum lakin dil C olduktan sonra imkansız olmaz diye düşünüyorum. Bu gün rusya yapabildi ise bizde istersek yaparız ama bizim ülkemizde köklü ve yapıcı bir değişikliği kimse istemez heleki bu ülkenin faydasına olacak insanları keyfinden edecek birşey ise. İşe herşeyde olduğu gibi temelden başlamak lazım ilkokulda olsun lisede olsun linux anlatılmalı en azından basit kodlar anlatılmalı. Kod mantığı anlatılmalı. Bu şekilde ülkede yazılıma olan korku dolu bakışlar krılmış olur ve çekirdekten yetişen yazılımcı sayısı artar.
Hocam demek istediğim Ubuntu daha gelişmiş ve desteği daha iyiyken neden Pardus kullanayım?. Yani daha iyisi varken neden kötüsünü kullanayım. Bana Ubuntu'nun sağlamadığı neyi sağlıyor?. (Ubuntu'yu örnek olarak yazdım. Normalde Manjaro kullanıyorum.) Tubitak Debian'ı düzenleyip bize sunup bu yerli işletim sistemidir demek yerine gerçekten bir işletim sistemi yapsın kullanayım, hataları bildireyim gelişsin fakat bu şekilde kullanmam. En azından Linux çekirdeğinden sıfırdan bir işletim sistemi yazabilirdi zaten var olanı değiştirmek yerine.