Ben hem evren hem de bilim ile islam dininin ne kadar uyumlu olduğunu gösteren bir bilgi paylaşacağım. Bilindiği üzere karadelikler son 50 yıl içerisinde keşfedildi. Karadelik nedir? Çekim gücü çok yüksek olan bir gök cismi. Bu çekim o kadar yüksektir ki ne ışık ne de başka gök cisimleri ondan kaçamaz ve karadeliğin içine düşer. Karadeliğin yakınından geçen ışık yön değiştirir. Karadeliğe yaşkalan gezegen veya yıldızlar parçalanır ve bu parçaların bir kısmı karadeliğin içine düşerken kalan kısmı ya karadeliğin etrafında çok hızlı bir şekile yörüngeye oturur kalan kısmı da uzaya savrulur. Yakın zamanda gözlemlenen karadeliğin yıldızı yutması videosunu izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=qRgXnxQRvAE

Zaman orada çok yavaş akar mesela karadeliğin yakınlarına geçirilen 1 dakika dünyada bin yıla denk gelebilir. Bu gök cisimlerini çıplak gözle ve sıradan teleskoplarla görmek imkansızdır. Hatta bunları görmek komple imkansızdır çünkü ışığın bile kaçamadığı bir cismi göremezsiniz. Sadece bazı bilimsel yöntemlerle varlığını ispat edebilirsiniz. Şimdilik bu yöntemlere girmeyeceğim. Sadece kara deliğin keşfinin son 50 yıl içerisinde yapıldığına vurgu yapmak istedim.
Şimdi gelelim Kuran'da karadeliğin varlığını anlatan ayete. Kuran'da der ki "Yıldızların battığı yere yemin olsun ki. Eğer bilirseniz bu yemin çok büyük bir yemindir." Birşey ancak bu kadar net ifade edilebilirdi. Cahilliğin kol gezdiği bir devirde böylesine büyük bir olayı ancak gerçek bir ilah söyleyebilirdi zaten. Ayrıca yemin ederken bunu ne kadar sağlam ve güçlü birşeye bağlarsan yemin o kadar kuvvetlenir. Örneğin "çoluğumun çocuğumun üstüne yemin ederim ki" derken evlattan daha önemli bir değer olmadığı için böyle yemin edilir. Bu açıdan bakıldığında karadeliğin ne kadar güçlü, sarsılmaz ve önemli olduğunu daha iyi anlayabiliriz.
Ben islam dinini ve bilimi çok araştıran birisiyim. Çeşitli ortamlarda islam dininin cahillik, kötü, bağnaz ve bilimden son derece uzak bir dinmiş gibi sergilenmesi beni çok üzüyor. İslam dini asla bilimle çatışmaz aksina bilimin yanlış söylediği şeyi bile düzeltir. İslam tarihini okuyan kişiler birçok islam aliminin o devirdeki matematik, mimari ve astronomiye ne kadar büyük katkıları olduğunu bilirler. Şimdi bazı Allah düşmanları ve ateist kişiler beni topa tutacaklar ama olsun. İnşallah birilerinin hidayetine vesile oluruz.