Sene 99'da windows 98 ile başlayan bilgisayar serüvenim 2007de pardus'ü tanıyarak bir bakış açısı daha yakaladı. 2009 da BackTrack daha sonra Mint ve Kali ile gelişmeye devam etti taki 2018'e kadar hep çift işletim sistemi olarak devam ettim. Lakin bu yıl Pardus'de karar kıldım tek sistem olarak Pardus'e geçiş yaptım.

Slogan olarak;

Bunu gördükten sonra iyice yerli işletim sistemine olan bağlılığım arttı ve kararlı bir hal aldım. Pardus'e iki gün kafa yorarak mantığını kavradım hadi acemi kullanıcı 1 hafta kafa yorarak olayı çözsün. Şimdi sormak istiyorum;
Debian tabanlı ücretsiz güvenli ve yerli yazılım kullanmak varken neden yabancı microsoft(made in america) yazılımlarını kullanıyoruz?
Sözde dış mikrakların oyunları diye her gün meydanlarda iphone kıranları dolar yakan sersemleri görüyorum peki bunların pardusten haberi var mı aceba?
Varsa neden kimse pardus kullanmıyor? Bir sistemi geliştirmenin en büyük yolu feedbacklerdir. kullanılmayan bir sistem nasıl geri dönüş alabilir nasıl gelişebilir?
Kamu kuruluşlarında neden parduste ısrarcı değiliz yada zorunlu kılmıyoruz?

Tamam bazı konularda windows kullanıcılarını anlarım bende yıllarca windows kullanmak zorunda kaldım bir takım tasarım işleri nedeniyle. Lakin bu gün standart ev kullanıcıları bile windowstan şaşmıyor. Biraz zahmet edip linuxu öğrenmek bu kadar mı zor geliyor? Nerede o bilinçli vatanseverler? Ki pardus bu gün android gibi nerede ise bütün işinizi görecek giriş seviyesi programlar markette mevcut tek tıkla kurup tek tıkla kaldırabiliyorsunuz. (50 yaşını geçkin anneme babama bile artık kullandırıyorum bunu)
İçimdeki bu konuda ki isynı paylaşmak istedim sadece.