üzülerek söylüyorum ki, banka size ödeme yapmayacaktır, hakkınızı yasal yollardan aramanızı isteyeceklerdir.
süreç nasıl işleyecek?
muhtemelen adli başvurunuzu yapmışsınızdır, başvurunuz neticesinde hesap ekstreniz ve ilgili ATM nin olay gününe dair kamera kayıtları istenecek ve incelenecek.
eğer parayı çeken kişi ya da kişiler piyasada tanındık, vukuatlı kişiler ise bulunma ihtimalleri yüksek. yahut çekimi gündüz yapmış iseler kamera açısına bir şekilde gireceklerdir.
eğer pek tanındık değillerse, yahut parayı gece çekmişlerse, atm kameraları pek net olmadığı için şüpheli ya da şüpheliler tespit edilemeyecek ve soruşturma dosyası bu şekilde sonuçsuz kapanacak.
Eğer şahıs ya da şahıslar tespit edilirlerse?
bu kez de bu şahıslar hakkında bir hukuk mücadelesi başlatacaksınız, mücadele derken gözünüz korkmasın uzun bir süreç değil, şahıslar yargılanacaklar, zararınız karşılanır ise indirim uygulanacak, karşılanmaz ise üst sınırdan ceza verilecek.
fakat, buradaki suça konu eylem bana göre Ağır Ceza Mahkemelerinin görev ve sorumluluklarına giriyor. yukarıdaki süreç lehinize işler, şüpheli ya da şüpheliler bulunur, dava ağır cezaya açılır ise, karşı tarafın zararınızı karşılaması daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.
not 1: eğer olurda dava ascm ye açılırsa görevsizlik itirazında bulunmanızı tavsiye ederim.
not 2: son rapor tanzim ettiğim dosya da aynı bankaya ait ATM den para çekilmesine ilişkin bir dosya idi. (neticesini açıklayamam(bilirkişilik yemini nedeniyle))
tüm süreç bundan ibaret. tekrar geçmiş olsun.