SLiM_BoY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Gıda sektörü üzerine işletme açacağım. Sektör hizmet sektörü olunca işler rayına oturana kadar desteklerden faydalanmak gerekiyor

Mesela İŞKUR'un destek süresi doldu, elemanla yollarımız ayrıldı. Yeni bir eleman gönderiyorlar mı, bunun bir sınırı var mı ? Ya da diyelim ki bir süre sonra elemandan istediğim verimi alamadım. İşten çıkarma gibi bir hakkım bulunuyor mu ?
Merhaba,
İşbaşı Programı üzerinden aldığınız elemanından verim alamıyorsanız, İŞKUR'a taahhüt etmiş olduğunuz istihdam süresi bittiği zaman çıkarabilirsiniz.
Yeniden bir işbaşı programından faydalanabilirsiniz.

Vergiseldestek1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maaş desteği diye bilinen işbaşı eğitim programından yararlanmak için en az iki calisaniniz olmasi gerekir. bu arada program 1 yildi 6 aya cektiler şimdi 3 ay olarak uygulaniyor. Bu üç ay içerisinde işçinin maaşını işkur karşılıyor tabi günlük asgari ücretten hesaplaniyor ve hafta tatiline maaş yazmiyorlar. Eğitim suresince sigorta primi de yatirmiyorsunuz işkur yatırıyor ancak uzun vadeli sigorta primi değil sadece kisa vadeli primler yatiriliyor, emeklilik günlerine sayılmıyor.

İşbaşı eğitim dışında farklı prim destekleri de mevcut
İşbaşı Eğitim Programı süresi mesleklere göre değişmekte; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır.