Kıbrıs'ta uzun yıllar yaşamış ve hala gidip gelmekte olan biri olarak, öğrenci için çok güvenilir bir ortamı var , hiç kimse kimseye karışmaz , bakmaz , kıbrıs vatandaşlarının suç oranı yok denecek kadar azdır , genelde problemi bizim ülkemizden giden iş gücünü sırtlayan insanlar çıkarır

genelde giden öğrenciler biraz iç anadolu kültürü ile büyüdülerse adaptasyon ve rahatlıkta sorun yaşayabilir , hatta genelde alıştıktan sonra ortamı birakmayıp okulu uzatan veya orada çalışan kişiler tanıyorum , hayat pahalı , ev kiraları ve arabalar sterlin'e indexli malum şuan 1 sterlin 8.50 tl olduğundan dolayı ev kiraları min 200 stg'den başlamakta , kıbrıs amerikan üniv. Lefkoşa'da , girne amerikan olsaydı çok daha rahat bir sosyal çevre olurdu , lefkoşa genelde bizim ankara gibi ülkenin başkenti ve genelde devlet memurlarının olduğu sıkıcı bir yer , dereboyu denilen bir caddesi dışında vakit geçirebileceği hiç bir yer yok, lokmacı barikatı denilen sınır bölgesinden rum'ların geçtiği alışveriş yaptığı bir kapı var , çok sağlam çakma ürünler bulabilirsiniz , lefkoşa içinde okul servisi dışında gidip gezebileceği bir dolmuş veya otobüs ağı yok , o yüzden okula yakın bir ev veya yurt olması gerekli , bunun dışında kışları çok soğuk olur , genelde evler yazlık tipi yapıldığı için evlerde doğalgaz , izalasyon vs yoktur , yazları da denizden uzak olduğundan dolayı hem sıcak hemde nem olur , klimasız bir ev önermem , kıbrıs'ta asgari ücret 2700 sanırım , eğer boş vakit varsa girne veya lefkoşa'da uygun otel , restorantlarda günlük 75 - 100 tl ye çalışabilir , orada üretilen veya vergisi az olan ürünler uygun fiyatlı , içki , narenciye vs , türkiye'den gelen her ürün türkiye fiyatına yol ve ekstra vergi binmesinden dolayı %15 daha pahalı.
Çok ilginç gelecek ama hiç suriyeli yok , aksine afrikalı insanlar çoğalmış ve iran'da yapılan teşvik çalışmalarından dolayı çok fazla iranlı öğrenci bulunmakta , bunlar ev piyasasını inanılmaz arttırmışlar , ben 5 sene önce kıbrıs'ta girne'de yaşarken 350 stg ev kirası veriyordum o zaman 1 stg 2.26 idi ( 800 tl) şuan 350 stg 70 m2 bir ev 3000 tl yapmakta.