haruntt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İktidarın koruması altındaysan hiçbirşey olmaz. Arkaları sağlam olmasa Iphone bile satamazlar. Koskoca elektronik devleri bile iphone'ları o fiyatlara satamadılar.
Bana Türkiye geneli 10 bine yakın şubesi olan bir elektronik devi gösterir misiniz?
Web sitelerinden baktım şuan 6540 şubesi var bimin.

Şimdi, siz bir üreticisiniz. X markasını üretiyorsunuz. Pazara ürün sürmeniz gerekiyor. En kısa yoldan ve herkese ulaşabilecek şekilde nasıl piyasaya sürersiniz bu ürünü?

Cevap belli. A101, bim, şok gibi Türkiye geneli şubeleri olan firmalarla anlaşarak.

Şimdi diyelim bim ile anlaştınız. 6540 Mağazası var. Bu firma sizden her mağaza için 3 adet ürün alsa, 19620 adet ürün olur. Yani siz elinizden bir kerede 20 bine yakın ürün çıkarmış oluyor, piyasaya sürmüş oluyorsunuz. Aynı zamanda 20 bin ürün satmış oluyorsunuz.

Şimdi söyler misiniz bana, o bahsettiğiniz hangi elektronik devi firma bu kadar toplu alım yapabilir?

İşte bu nedenle bim a101 gibi firmalar malı herkesten daha uygun fiyata alır.

Bunun hükümetle vs. alakası yok. Ki bim 96 yılında kurulduğunda iktidar akp değildi.

Engin07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
10 bine yakın şubede şube başı ortalama 1 ürün satıyorlar. Sizce Hepsiburada 10 Bin tane iPhone satamıyor mu ki bunlar bu kadar ucuza temin ediyor

Hepsiburada aracı kullanır. Alımları kendisi yapmaz, firmalarla müşteriler arası aracı kurumdur.