Harika konu.

Çok şeyin konuşulup yazılacağı.

Tecrübelerimden biriktirdiklerimi paylaşmak isterim.
  • WordPress öncelikle bir blog scripti değildir. Belki 2.x den 3.x 'e kadar olan versiyonlar için bunları söyleyebilirdiniz ama 3.x sonrası özellikle 3.5 sonrası değişen yapı ve perormans odaklı iyileştirmeler ile, Web Application Framework olarak kullanabilmeniz için geliştiriciler ve tabiki Autommatic durumu çok ama çok ayrı bir noktaya evirdiler diyebilirim.
  • Bu durum, nasıl ki üstteki mesajlarda, herkesin yönetebileceği bir sistem olma kolaylığı sağlayan WordPress olma temeli ile görünse de, develop tarafında da harika kolaylıklar var, kabul bir çok kısım performansı zora sokacak kullanımlara sebep olabilir lakin, WordPress hookları, actionları, filterları ve özellikle çalışma yapısını anladığınızda kendiniz için en doğru çalışan yapının ne olduğunu anlamak veya uygulamak için çok da zorlanmayacaksınız. Örneğin en son sürümle kullanılmaya başlayan niteliklere bakar mısınız : https://queryposts.com/functions/?ve...compare=%3E%3D Mesela bu çok tatlı değil mi ? https://queryposts.com/function/wp_m...ebars_widgets/
  • Öte yandan, çok fazla proje işledim. Bahsi geçen kompleks projelerdeki "kompleks" olabilem boyutunu neye göre değerlendiriniz bilmiyorum ama, xx GB lık dataları olan haber sitelerini farklı sistemlerden WordPress'e migrate etmekten tutun, anlık 40.000 tekilin olduğu yüksek trafikli projeler, aylık xx.xxx kâr eden tatil rezervasyonu yapılabilen projeler, PWA dediğimiz kavramlar için RESTFUL api ler üreten, üyelikler, socketler ile çalışan oyunlar gibi oldukça karmaşık ve meşakatli yapıların temelini WordPress'i framework gibi kullanarak işledim desem yanlış olmaz.
  • Ancak şu konular çok değerli, kapsamı ve yaygınlığı / ölçeği büyüdükçe projenin sizin sanatınızla o sistemin evrilmesine siz ön ayak olacaksınız. Mevcut yapı kısıtlı gibi görünüyorsa, sallıyorum WP_User sınıfını açıp inceleyip filtrelerinizle / hooklarınızla olayı başkalaştırmanız gerekecek, ve oldukça kolay bu işler. Gene atıyorum bu gün php ile if clauses yazmaktan farklı yetenekleriniz varsa, ya da, memcache ile uğraşmışsanız, performansıda oldukça hızlı bir şekilde göz ardı edebilirsiniz.
Sonuç olarak;
WordPress sizi kısıtlamayacktır, aksine, yazdıkça, geliştirdikçe daha çok keyif alacağınız bir yapısı var.
Ha database mimarisinin de esnekliği ve güzelliğinin ne kadar ince düşünerek üretildiğini farkettiğinizde zaten, bakış açınız değişecek emin olun.

Bence siz, özellikle alttaki kaynakları inceleyin derim. Herşeyin mümkün olduğunu sizde keşfedeceksiniz.
İyi forumlar