kymkk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cümlemizi. Tarihi hiçbir bilgiye sahip olmadan konuşuyorsunuz. Zaferler milletlere mağlubiyetler liderlere verilir. Bir zafer varsa bu Türk milletine aittir. Bir kere olmasaydın olmazdık sözü ilahlastirmanin zirvesi. Şu işgal etti bu işgal etti cümlesine girmiyorum. Şehitlere gülmüyorum haşa. Ama o kadar mücadele eden insanı göz ardı edip bir kişiye zafer mal etmek sanırım cehalettir.
Maximusfel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fatih Sultan Mehmet han olmasaydı sence istanbulu tekrar alabilir miydik? İstanbulu kim fethetti dendiği zaman osmanlı milleti denmiyor Fatih Sultan Mehmet han deniliyor. O yüzden Fatih Sultan Mehmet olmasaydı, osmanlı padişahlarımız olamsaydı bizde olmazdık. Aynı şekil de Atatürk olmasaydı belki de ülke sınırlarımız çok ufak olurdu. Kendi benliğimizi bile bulamaz ufak bir devlet olurduk. Ama çok şükürki bu ülkenin başına her zaman kudretli liderler geldi. Gelmeye de devam edecek.
Bak arkadaşımız ne güzel açıklamış. Büyük zaferler, büyük komutanlar sayesinde kazanılır. Bana zafer kazanan bir tane yeniçeri ismi söyle, sana sonuna kadar hak vereceğim.