Chevat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buzzerdan ses durduk yere gelmiyor anladığım kadarıyla biosa girmek için tuşa bastığında geliyor. Bu durumda donanımsal değil yazılımsal bir sorun olduğu düşünülebilir. "The Firmware has detected thaht a CMOS battery failure occured" hatası bios pili ile ilgiliymiş. İmkanın varsa bios pilini bilgisayar kapalıyken sök, bios pili yatağındaki artı eksiyi kısa devre yaparak bilgisayarı başlat. 3 5 saniye sonra kısa devre sonlandırıp bilgisayarı kapatıp yeniden aç. Vaktiyle bios hatası böyle düzeltmiştim umarım sende de düzelir. Düzelmezse bilgisayarcıdan yardım al daha da kötü olmadan.
Hocam Öncelikle biosu şu şekilde düzelttim.

Bios pili çıkardım bekledim düzelmedi. bu sefer harddiski komple çıkardım bios pilini çıkardım bekledim düzeldi.

prowebci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
rufus ile uefi bilgisayara windows 10 format atmak zordur. tavsiyem microsoft.com dan windows kaç kullanıyorsan onun format aracını indirip usb ye formatı yazdır.
ServerQuantum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Öncelikle biosu şu şekilde düzelttim.

Bios pili çıkardım bekledim düzelmedi. bu sefer harddiski komple çıkardım bios pilini çıkardım bekledim düzeldi.
Bu arada win7 kurulumunda birçok sorun ile karşılaştım.
HDD bölme ekranında bölünecek yer ya da bölüm bulamadım bilmem ne günlüğüne bakın diye bir hata verdi. HDDyi bölemedim
Aynı zamanda bazende hdd bölme ekranında birden biri yüklenecek sürücüyü seçin hatası verdi. sanki format CDsini okumayı kesti gibi.
İnternetten birçok kod buldum format ekranında iken onu yazdım
faydası yok.

Sorunumu win10 pro kurarak çözüm hiç bişi yapmadım normal win10 cdsini taktım normal format attım. hddleri rahat bir şekilde böldüm. sorunsuz kurulum yaptım.

Ama ne yaptıysam win7 kuramadım önceki içerisindeki sistem win7 idi.