Madem herkes yazmış ben de dayanamadım yazıyorum..

Bir site sektörü var ve yıllardır o sektörde deneme yanılma olarak çok site yaptım ve başarılı projeler de elde ettim. Şimdi ise o sektörde tecrübem ve seo alanında bilgim olduğundan dolayı başka bir sitede ticaret konusu açtım ve müşteriler geliyor ve mutlu bir şekilde iş bitiyor, teşekkür ediyorlar.

En son birisi geldi, sitesini açmış ve ilk günden 1k backlink çalışması yaptırmış, sitesinde 10 içerik bile yok. Neyse dedim ve bir kaç gün bekledik. sitesinde 30 - 40 kadar içerik eklemiş ve bunların da hepsi kopyala - yapıştır olarak eklenmiş.

Adama daha ilk cümlemde kuralları belirtmiştim, sitede bu veya şu şeyleri sakın yapma, etme diye. Adam illa gidip kopyala yapıştır yapıyor falan filan.

Şimdi gelmiş bana diyor ki benim amcamın oğluna seo yaptırdım sizinkinden daha iyi oldu ve sitemin hiti arttı. Bunu demesinden 1 hafta sonra da google sandbox'a düşmüş ve gelip sitemi bu spamdan nasıl çıkartacağım diyor, adama yardım edeyim diyorum senin ilk koyduğun kurallardan dolayı böyle oldu diyor.

Gerçekten yaptığı şeyin bile ne olduğunu bilmeyen insan çok.