Hiç kimse parasını veriyor diye haklı olamaz. Bende o para karşılığında emek ve hizmet veriyorum. Biz devlete parasını veriyoruz ama istediğimiz hizmeti alıyor muyuz?
İş yerinde anlaştığını şartlarda işimi yapmama engel olunursa ya da anlaşma şartları dışında iş yaptırmaya kalkışırlarsa basar giderim. Yaptım mı evet yaptım.
1. Şantiye şefi ile iş konusunda tartıştım. Patronuma şikayet etti. Patronum aradı "oranın kaymakamı o, ne isterse o olur" dedi. Şakkadanak işi bıraktım.
2. Bir şantiyede altımda 2 uzman çalışıyor, proje müdürü ile anlaşıyoruz, uzmanları fırçalıyorum arada. Patronum aradı, işten şikayet etti. Şakkadanak bıraktım.
3. Bir patronum Dr. Bayramda elde iş kalmasın dedi. Ben bayramda iş yapmam dedim. Bayram dönüşü işi niye bitirmesini dedi. Ben bayramda para kazanmıyorum dedim. Böyle yürümez dedi. Şakkadanak işi bıraktım. O anda "o zaman ben çıkıyorum" dedim.
4. Bir şantiyede proje müdürü değişti, bir ayda anladım, Şubat ayında kaza olacak dedim. Arkadaşlarım şahittir. Nisan da çıkacaktım. Mart sonu kaza oldu biri öldü. Çıkmadım, bir ay bitmeden yine biri öldü. Yine çıkmadım. Ağustos ayında çıktım.
1. Si ilk işe başladığımın 3. Ayı idi. 2. Si 2 yıl sonra. 3.sü 3. Yıl, 4. 5 yıl.
Halen çalışıyorum, iki ayrı firmaya bakıyorum. Yine olsa yine yaparım.
Müşteri veli nimet değil. Adam parasını veriyorsa karşılığını alıyor. Kendimi hiç bir şartta ezdirmem.
Bu arada bir fabrikada mühendis olarak çalışırken. Çalışma bölümüme patron geldi, yanında müdür. Ofisimden çıkmadım. İşimi yapıyordum. Sonra müdür neden karşılaşmadım dedi. İşi yapıyordum dedim. Böyle olmaz dedi. "Sorun yalakalık yapmamamda galiba dedim" yüzü asıldı. İşten ayrıldım.
Bu hepsinden önceydi. Ama doğru kararlar verdiğim için hiç işsiz kalmadım, çok iyi iş arkadaşlarım, proje müdür, şantiye şefi tanıdıklarım oldu.
"İstanbul dışına gideceğimi söylediğinde proje müdürüme Antalya ya gidersen orada 5 yıldızlı otel sahibi arkadaşım var, orada çalışırsın demişti. O porje müdür kaç iş yerine çağırmıştı beni"
İlk çalıştığım 1. Maddedeki iş yerinde Dr. Olarak çalışan abiye işi anlattım, ayrılınca Antalya'da şirket açacağım gel beraber çalışalım dedi."
Emlak konut Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde denetçi bir uzman bana iş ayarladı 3. Bolu işte çalışırken. Yıl 2014 maaş 2750 c sınıfıyım. Uzak diye kabul etmedim.
Dik durun. Bir yerde ömür boyu o tür insanlara katlanacağınıza kendi kurallarınızı koyun.
Zengin değilim, yalakalık yapsam millet vekili bile olurdum şimdiye.