herhangi bir kredi taksidi 60 gün ödenmeyince direkt avukata devreder dosya ve icra ile kalan taksitler tahsil edilir. (tamamını isterler fakat orada da esneklik vardır, taksit olur, indirim olur vs.) fakat işin kötü tarafı ipotek kredisi olması.
eğer 60 günlük süre geçmiş ise şubenin insiyatifi yoktur.
ama bana zaman tanıyın ben kredinin tamamını ödeyerek bu durumdan kurtulmak istiyorum diyorsanız bunun için size özel bir yol gösterebilirim.
ama bana zaman tanıyın kredinin taksidini ödeyip tekrar aynı periyotlarda taksidimi ödeyeceğim diyorsanız acil bir yerden borç bulup arada ödenmeyen taksitleri ödeyin.
en mantıklısı da 2. yoldur
sizin sorunuza gelince, hemen satış yapmazlar, İstanbul da icra takibinin haftasında hemen satış işlemlerini başlatacak icra dairesi henüz yok. rahat 3-4 belki 6-7 aylık bir satış süreci gerçekleşecektir. exper gelecek, tekrar değer çıkartacak, keşif yapılacak, bilirkişiler değer biçecek, UYAP tan taşınmaz ilan edilecek, sağa dola satışa engel hali var mı diye sorulacak. uzun iş.
yani sorunuzun kısa cevabı ha deyince satış olmaz.
yalnız yarı fiyatına sattırırız gibi muhabbetlere girerlerse sizde acımasız konuşabilirsiniz.
yok öyle kredini ödemezsen yarı fiyatına satarım diye müşteriyi korkutmak, siz yarı fiyatına satın o halde, değeri biçen bilirkişisine kadar herkes ağır cezada bulur kendini deme hakkına sahipsizin. öncelikle bunu bilmenizde fayda var.
detaylar hakkında fazla bilgi vermediğiniz için bu kadar yorum yapabiliyorum.
geçmiş olsun.