elbette kontrol bizim elimizde olsa zaten çöplüğe dönmüştü bir yerde frenleyerek yavaşlatıyorlar fakat bitirmek gibi bir niyetleri olsa daha katı davranırlardı biraz gevşek bırakıyorlar ve bu onların da işine geliyor.
mesajınızda belirttiğiniz gibi "ama insanlar benim içeriklerimde fazla zaman geçiriyordur." bunun denemesini yapmamış olmalarının ihtimali yok. bahsettiğimiz şeylerin önünü keserlerse kullanım düşecektir. önümüzde facebook örneği var gelir ne denli artar tartışılır bununla ilgili bir infografik mevcutsa paylaşmanızı isterim ayrıca gelirin artışı sadece buna mı bağlı orasını da bilemeyiz gibi çok doğru olmaz.
Sektörden insanlarla böyle konuları konuşmayı özlemişim gerçekten. Alıntı yaptığınız yeren tam olarak yola çıkarak bizim bi yerde o kar-zarar dengesi eşiğini aşacağımıza inanıyorum. Onu aştığımız vakitte tüm bu SPAM'e yönelik çalışmalar bir anda devreye alınacak. Dediklerinize katılmamak elde değil. Şu an yapılan güncellemeler bu eşiğe yaklaşmamızı engellemek adına yapılıyor aslında. Bi yerde bizim önümüzü alamazsa ve biz o duvarı yıkarsak sonra üzerimize beton atmak zorunda kalacaklarını onlar da biliyor. Ve ellerinde Facebook gibi (kendi kanaatimce) sonu pek de başarıyla bitmemiş bir örnek var. Bunun da tecrübesiyle şu an daha kapsayıcı adımlar atılıyor.
Görsel şu an elimde mevcut değil bulursam mutlaka eklerim konuya, facebook blueprint eğitimlerinde geçiyordu. Böyle geniş pencereden bakabilmenize hayran kaldım. Dediğiniz gibi sadece buna bağlı olduğunu ben de düşünmüyorum. Özellikle dijitalleşen bir ülke olarak bizi bu alanda sömürmeye devam edebilmek adına Google'ın ücretsiz olarak verdiği Dijital Pazarlama Eğitimleri, yıllardır süregelen reklama tıklama alışkanlığının yanı sıra reklam verme alışkanlığının kazandırılmış olması, yerel bir işletmenin tüm dünyaya ulaşabileceği mesajının tutundurulmuş olması gibi pek çok etkenin de buna dahil olduğunu düşünüyorum. Google'ın bu konudaki çalışmaları Facebook'a büyük bir fırsat sunmuş oldu. Facebook'da bunu iyi değerlendirdi ve insanlara 3 TL'ye reklam verme gibi cezbedici ve oldukça kolay reklam verme imkanı sundu.