Öncelikle şunu söyleyeyim kontrol bizim elimizde değil. Bu işleri yapıyoruz fakat başkasının eline bakarak yapıyoruz. Yapmaz deriz yarın bi güncelleme gelir, kimlik onayı yapılmamış 100K üzeri hesaplara bloke koyuyoruz diye pek çoğumuz kalırız öyle eli kolu bağlı.
Burada kendimce önemli olan nokta şu, Instagramın gelir modeli ne? ve de benim yaptığım iş Instagram'ın gelir modelini baltalıyor ya da gelirini düşürmeye sebebiyet verici bir şey oluyor mu? Ve tabi ki burada bir de kar-zarar dengesi? Ben Instagrama zarar veriyor olabilirim. Benim 1M luk hesabım vardır, spam içerik vardır, millet instagrama reklam vereceğine bana reklam veriyordur ama insanlar benim içeriklerimde fazla zaman geçiriyordur. Burada bi durup düşünür Instagram şimdi bu hesap olmasa benim üyelerimin bu platformda geçireceği sürede nasıl bir değişiklik olacak. Bunun bana kar-zarar etkisi ne olacak?
Sistemden para kazanıyoruz, o sistemin kendi çarkını nasıl döndürdüğünü ne kadar iyi anlarsak kendi yaptığımız işler ile kıyaslar ve sektördeki ömrümüze karar verebiliriz.
Son olarak Facebook reklamlarının getiri grafiğine bakarsanız nasıl bir eğri izlediğini yıllar içinde gözlemleyebilirsiniz.
elbette kontrol bizim elimizde olsa zaten çöplüğe dönmüştü bir yerde frenleyerek yavaşlatıyorlar fakat bitirmek gibi bir niyetleri olsa daha katı davranırlardı biraz gevşek bırakıyorlar ve bu onların da işine geliyor.
mesajınızda belirttiğiniz gibi "
ama insanlar benim içeriklerimde fazla zaman geçiriyordur." bunun denemesini yapmamış olmalarının ihtimali yok. bahsettiğimiz şeylerin önünü keserlerse kullanım düşecektir. önümüzde facebook örneği var gelir ne denli artar tartışılır bununla ilgili bir infografik mevcutsa paylaşmanızı isterim ayrıca gelirin artışı sadece buna mı bağlı orasını da bilemeyiz gibi çok doğru olmaz.