İmar izninin olması en önemlisiydi. Güzel.
75m2 ev arsanın değerinin çok yükselmesini sağlamaz.
Arsa fiyatının üstüne kabataslak maliyet ve kar ile satmayı düşünebilirsiniz.
Şöyle özetleyim.
Kocaeli de , 600m2 arsamız var. Arsa değeri 600 bin civarı. Fakat üzerinde triplex villamız var. İki villa bitişik. Bir de en alt zemin katı ayrı ev.
Toplam da 13 oda , 3 salon , 6 banyo , 3 mutfak , 2 kiler, 2 çatı katı yani.
Satılacak fiyat 1.2 milyon. Neden çünkü ev değerli.
Aynı şekilde imarı olmayan marmariste bir arsa var. İmar olmadığı için şuan fiyatı 450-500 bin. İmar çıkarsa 1.5 milyondan aşağı değil.
Deprem için sorduğum soruda şöyleydi. Bir diğer evimiz, 99 depreminde yıkılmamış fakat deprem görmüş bir sitede apartman dairesi. 5.kat , şömineli lebi derya. Önü deniz. Bahçeli havuzlu bir sitede bu apt. Fakat 250bin ya ediyor ya etmiyor.
Demek istediğim imarın açık olması ve yapının önemi.
İmarınız varsa , arsanız olduça değerli. Bu da demek oluyor ki kabataslak 500-600 lira olsa metresi 500 bin tl gibi bir arsa değeri olacak. Üzerinize ev için, eşyalar için belirlediğiniz payı koyup satışını yapabikirsiniz.
Ama arsa m2 fiyatlarına bakın.
Bana kalırsa da günlüğü 250den ailelere pansiyon gibi kiralayın. Bir kaç sene size para kazandırsın. Sonra isterseniz artmış fiyatı ile satışını yapın.
çok teşekkürler hocam bu değerli bilgiler için bu dediklerinizide iletiyorum babama
Cennet gibi valla ne şanslı insansın be dostum evin güzelliğine bak birde paraya bak vay be

Allah şimdiden hayırlı günlerde harcamayı nasip etsin.
Eyvallah reis 😊