Eyvallah hocam...
Demin konuyu alıntıladım yazdım yazdım sonra cevap vermekten vazgeçtim..Sen Yakaladın

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Kastamonu Çatalzeytin'liyim.Sahil şeridinde ilçemiz...sahile bu şekilde sıfır daireler bizim oralarda pek fazla etmez..Mesela bizim orda bu konut en fazla 500-600k eder...ki bizim ilçe hem sahil hemde deniz seviyesinde...Arkadaşın çok yüksekte

bu dairenin en fazla ederi (toprakla beraber) 500k ama ölü yatırım olacaktır...
şuraya kendi ilçemden bir resim atayım
Not: Sol tarfta burun kısmında içeri doğru dere gidiyor..derenin öbür tarafı
türkeli sinop bu tarafı
çatalzeytin kastamonuya ait

yani sınır ilçe
Derenin sol tarafı benim sağ tarafı senin memleket

Ayancık-Türkeli-Çatalzeytin yolundan çok Kastamonu'ya gittim üniversite yıllarında.
Cide'de güzel bir yer, tatil açısından sessiz sakin, bakir bir yer diyebilirim. Benim memleket Ayancık (Sinop) gibi. Yalnız ne kadar güzel olursa olsun sadece yazın işlek, kışın ölü şehir oldukları için 1 milyon gibi fiyatlara bu evi satamazsınız. Genellikle arsalar 500 bin civarında satılır. Ve yine sıfır daireler üzerinden konuyu ele alacak olursa 300-400 bin arasına dubleks deniz manzaralı (denize 10 adım uzaklıkta) daire satılıyor bizim ilçede. Eğerki yol geçme gibi bir durum varsa bekleyin. Veya bir müteahhit ile anlaşabilecek bir konuma sahipse kat karşılığında daireyi verin. Ama denize yakın olması nedeniyle 2-3 katlı imar izni verilir diye tahmin ediyorum. Kısaca aklınızdaki fiyatları yarısı kadar düşürün.