1) Hepsi birlikte bir bütün diyebiliriz hocam, mesela şöyle örnek vereyim ben kendime hedef koydum ve o yönde ilerleyeceğim inşallah. Öncelikle aralık ayındaki uzmanlık sınavını kazandıktan sonra NEBOSH eğittimi alıp onun sınavlarını geçebilmek sonrasında geriye kalan baş denetçi eğitimi, yangın eğitimi, iskele kurulum sökülüm vs bir dünya eğitim var onları alıp kariyerime kurumsal bir firmada yönetici olarak devam etmek var.
2) Devlet üniversiteleride para alıyor hocam hiç biri bedava değil sonuçta tezsiz yüksek lisans yapıyoruz ve amaç belli sınava girebilmek o yüzden devlet üniversiteleride fazladan para kazanmak istiyor. Üniden üniye kurallar değişiyor kimisi diyorki devam zorunluluğu yok kimisi diyor %50 devam zorunluluğu var vs gibi farklılıklar. Ben Gelişim'de yaptım ama bizden sonraki gruplar orada olmayacak galiba eğer isterseniz sizi birine yönlendirebilirim bizim organizasyonları falan o kişi yapmıştı şimdi başka üniyle çalışıyor galiba
Hocam ben de 5 yıldır İş Güvenliği Uzmanıyım, A sınıfı olmama 1 sene kaldı inşallah. Nebosh konusunda tebrik ederim sizi, güzel düşünmüzsünüz. Sektör her geçen gün kötüye gidiyor ama kendini yetiştiren uzmanlar kazanmaya devam ediyor. Nebosh Internatiol General Certificate, Nebosh International Construction Certificate, Osha 130 Hours Construction Training gibi sertifikaları edinirse bir uzman yurtiçinde 8-10k ya yurt dışında ise 4-6k $ a çok rahat iş buluyor. Hatta Nebosh'un bir de International Oil and Gas Certificate var, onu alırsanız da Dubai, Abu dhabi gibi petrol rafinelerinde 10k $ alan uzmanlar mevcuttur Doların şu anki kuru düşünülürse çok iyi para

uzun lafın kısası her işte olduğu gibi bu işte de kendini geliştiren, rakiplerine fark atan, tercih edilecek sebepleri kendisinde toplayan kazanıyor. Sonuçta İş Güvenliği Yasası çıkmadan önce de çok uluslu şirketlerde bu işler devam ediyordu.