byaolis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun bu alanda hiç başvuru yapmamıştım, umarım bilgi sahibi arkadaşlar vardır.
ben de ilgiyle takip ediyor olacağım.
İliniz için teşekkür ederim hocam. Umarım hiç başvuru yapma ihtiyacı duymazsınız.

Hipek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne konuda başvuru yaptınız merak ettim? Benimde suçsuz yere 3 mahkemem mevcut ve 12. ayda hagb kararı bozulduğu için son mahkeme hapise çıkıyor. 5 ay hapis yatıp sicilim bozulsun istemiyorum. her konuda başvuru yapılıyor mu siz nasıl yaptınız?
4 Nisan 2015 tarihinde kapatılan Polis Akademisi öğrencilerindenim. Okul kapatıldı, 2. sınıfta İİBF tercihi yapmak durumunda bırakıldık. Yaklaşık 3 yıldır hakkımı arıyorum. Bu süreç zarfında tüm iç hukuk yolları tükendi.

AİHM başvuruları sadece vatandaş - devlet ilişkisinden doğan mağduriyetler nedeniyle yapılabiliyor diye biliyorum. Ancak yargılanma sürecinde oluşan bir hukuksuzluk durumu varsa, yine başvuru yapılabiliyor sanırım. Fakat en önemli husus, iç hukuk yollarının tamamen tüketilmiş olması ve en üst yargı organından yani AYM'den çıkan kararın tebliğinden itibaren 6 aylık yasal sürenin dolmamış olması gerekiyor.

AİHM'in kendi web sitesinde başvuru formu ve detaylı açıklama var. Avukatsız bir şekilde başvuru yapılabiliyor. Başvuru ücretsiz.