Herkese merhaba,
Çok geniş bir soru olacak ancak WP ile ne tarz projelerin rahatlıkla yapılıp ne tarz işler için uygun olamayacağını öğrenmek istiyorum. Her şeyi yapmak mümkün olabilir ancak çok uğraştırabilir, sistemi yorabilir, diğer dillerle/araçlarla daha kolay çözümler bulunabilir vs. gibi tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
WP ve php konusunda bilgi ve tecrübem sınırlı, frontend'de de backend de javascript kullanıyorum. Blog yapısı dışında WP'nin hangi işler için uygun olabileceğini öğrenmek istiyorum.
Örnek projeler - codewars, coderbyte gibi siteler olabilir. (üyelik sistemi, detaylı profiller, bazı tasklar var tamamlandıkça puan alınıyor, puan tablosu, tasklar her kullanıcı için saklanıyor (çözümler daha sonra değiştirilebiliyor/diğer kullanıcılar tarafından görülebiliyor) vs)
- İkinci örnek proje, udemy gibi video eğitim sitesi olabilir. Account sistemi, user kurs satın alıyor, private içeriğe (videolara) erişebiliyor.
- Üçüncü örnek olarak sadece private içeriğe memberların ulaşmasını istediğimiz bir site. İkinciyle çalışma mantığı aynı aslında ancak daha basiti gibi düşünebilirsiniz. Örneğin sitedeki sıradan bir html sayfasına ulaşması için izin vermek gibi. (Bu sanırım wordpress pluginleri ile kolaylıkla çözülebilir, kullanıcıya özgü data tutma işleri de olmayacağı için çok büyük bir sorun değil örnek amaçlı yazdım.)
- Dördüncü olarak todo-list(yapılacaklar listesi) gibi bir uygulama olduğunu düşünün. User üye olup kendi tasklarını oluşturabilir bunları düzenleyebilir vs. (Bunu localstorage kullanarak rahatlıkla çözebiliriz ancak userın kendi ile alakalı dataları kullandığı bir sistem olarak başka örnek gelmedi aklıma )
edit: Biraz uzun olmuş, okumak istemeyenler için:
Veritabanı ile alakalı büyük kapsamlı projeler için WP ne kadar uygundur ?