Valla 3000 lira altına web sitesi, masaüstü uygulaması ya da mobil uygulama yazmıyorum.
WP falan işim olmaz. Herşeyi sıfırdan kodlarım.
R10' da kimseden iş almıyorum, dışarıya çalışıyorum. Çünkü burdaki iş yapan meslektaşlarım kendi ayaklarına sıkıyorlar.
Turkcell, Vodafone ve TurkTelekomun R10'dakine benzer mantıkta bir rekabete girselerdi, şu anda 3 firma da batmıştı.
Ama her zaman firmaların bir alt limiti oluyor ya da ortak (aynı) fiyat veriyorlar. Böylelikle hep karlı iş yapıyorlar.
Buradaki arkadaşlar 3-5 kuruş kazanayım derdinde olduğu için, böyle birşey beklemiyoruz zaten. Beklemek hata.
Bana gelen müşterilerin çoğunun ağzı yanmış oluyor. "Ucuz etin yahnisi olmaz" atasözü ile karşılayıp hakkınca iş yapıyorum.
Neyse R10'da böyle şeyler beklemeyin, öğrenci keyfe keder yapıyor. Sen bunu iş olarak yapıyorsun.
O öğrenci ile fiyat konusunda rekabet edemezsin ama güvenilirlik, iş sonrası destek konusunda öğrenci de seninle rekabet edemez. O yüzden bu tarz büyük işlere yönelirsen, o adamlar zaten öğrencilerle çalışmıyor, bunu bildiklerinden.
Diğerlerini bırak da çocuklar yapsın, harçlıklarını çıkarsın.