Öncelikle herkese hayırlı günler dilerim.
(kesinlikle bu konu altında herkes saygısına dikkat etmeli , olgun bir şekilde tartışıp fikirlerimizi paylaşalım.) ricamdır.
Şu son günlerde nedense piyasayı öldürmeyi hedefleyen , kimse iş almasın sadece ben iş alayım gibisinden bir çok satış konuları gözükmekte.
Buna ne zaman bir nokta koyulacak ?
Benim için dert değil gerekirse hiç kazanmayayım , fakat burada bulunan bir çok dostlarım , büyüklerim , yada cidden işini doğru düzgün yapıp emeğine karşılık bulamayanlar mevcut.
Grafik işlerinin ücretsiz yapılamadığı gibi de her alanda alt satış tutarları belirlenmeli.
Herkes çocuğuna , evine ekmek götürmek peşinde.Lakin bazı insanlar bu durumu anlayamıyor. Şimdi olgun düşüncelere sahip olamayıp bu konu altında saçmalayanlar , ve benimle hemfikir insanlar olacaktır. Lütfen konuyu amacından dışına taşımayalım ve saygılı davranalım.
Bu konuda sizi haklı bulmuyorum. Kişi istediği hizmeti istediği fiyattan satabilmeli. Bu katı bir ürün değil toptan alanın daha ucuza mal edip daha ucuza satıp rekabeti öldürebileceği bir durum yok. Emekse herkes emek veriyor. Profesyonellerin zaten belli bir fiyat politikası var ama alıcı kişi profesyonellik değil işinin görülmesini ya da günü kurtarmak istiyorsa biz alıcıyı zorlayamayız. Bu tamamen Uber'e karşı çıkan taksici mantığı. Kimse kimsenin ekmeğine engel olamaz, birisi diyorsa ki bizim ekmeğimize engel olunuyor o kişi işini iyi yapmıyordur.
Türkiye'de hep bir sığ bakış açısı var, sebeplere değil sonuca odaklanıyoruz. Taksiciler biz nerede hata yapıyoruz da gelirimiz düşüyor demiyor Ubercilere saldırıyor.
İnsanlar bu dolar neden yükseliyor biz hiç fabrika kurmadığımız her şeyi ithal ettiğimiz için olabilir mi demiyor, hadi dolar bozduralım diyor.
ve bunlar gerçekten çok komik oluyor.