Merhabalar, ben de lisedeyken örgün öğretimden açığa geçmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam mutlaka almanız gereken ortak dersleriniz var. Ortak dersler arasında başaramadıklarınız olursa üç sınavın ardından muaf oluyorsunuz ve onun yerine başka bir ders alabiliyorsunuz. Bu açıdan çok iyi ama tabi dönem kaybı da geliyor bu nedenle. Sözel dersleriniz iyiyse önce sözelleri eritin; sayısal dersleriniz iyiyse önce sayısalları eritin. Açık lise biyolojisini sayısaldan saymayın. Kapın direkt. Acayip kolaydır. Lütfen alay ettiğimi düşünmeyin ama öncelikle dil bilginizi büyük oranda düzeltmeniz gerekiyor. Bu halde dil ve anlatım dersinden geçemezsiniz, geçmemeniz gerekir. Bununla beraber muaf olamayacağınız tek ders de dil ve anlatım. Lisede notla orantılı bir kredi yok. Üniversitede örgün öğretimde o. Dersten ne kadar puan alırsanız alın gelen kredi sayısı aynıdır. Yani bir dersin kredisi 3 ise 50 de alsanız 100 de alsanız 3 kredi alıyorsunuz. Açık lise sınavları çok kolaydır. Ciddi bir çalışma gerektirmez. Ben açığa geçtikten sonra keşke direkt açıktan başlasaymışım diye düşünmüştüm. Öyle oturup kafa patlatmanıza gerek yok. Gireceğiniz sınavların konularına bir gece öncesinden göz gezdirmeniz yeterli.