telefonum klozetin içine düştü hemen çektim aldım bi 5 10 sn kadar ekran açık durdu sonra ekran gitti birini aramaya başladı hemen pili çıkarttım telefonu sildim şarj yerinin içindeki suyu ağzımla çekmeye calıstım. sonrasında hemen pirincin içine koydum. telefonu birdaha açmadım yapmam gereken birşey var mı pirincin içinde ne kadar bekletmem gerekiyor
2 yıl önce 3 yaşındaki oğlum iphone 6 yı kovanın içine atıp yıkamış oynamış temizledim diye getirdi ramazanda gün ortası uyuyodum. aldım telefonu içinde su ekranda bile görünüyor açıktı aferin dedim kapattım.
sonra araştırdım prince koy fön makinasıyla ısıt cart curt hepsini yaptım.
3-5 gün açmadım
sonra tamam artık su kalmamıştır buharlaşmıştır dedim açtım şarjı bitmiş.
şarj ettim açtım
ekran ıslanmış suyun kireç izleri belli oluyordu ekranın içinde
sonra 1-2 hafta içinde çeşitli saçmalar yapmaya başladı ve telefon kullanılmaz duruma geldi.
tamirciye götürdüm 200-300 e hallederiz dedi.
yap dedim sonra aradan 1-2 hafta geçti.. gidiyorum tamirciye abi yarın parça gelecek ertesi gün hazır falan filan derken böyle 3 ay oyaladı.
sonra dedi denedik olmadı iphone servisine gönderdik 700-800 e parça değişcek orjinal falan. ok dedim bi 3 ayda öyle geçti
sonra dedi telefon sıfırlanıyor.
kullanıcı hatası dediler bi ücret çıkacak..
telefon geldi 1400 para verdik

)
sıfırını alsam daha iyidi.
lafın özü prinç falan herkeste yemiyor.
en temizi açmadan işin ehli telefoncuya götür hocam.
adam içini full açıyor her parçayı çıkarıyor
temizliyor oksitlenmemsi için gerekli işlemleri yapıyor vs.
onlar işi biliyor. sonra topluyor sorunsuz teslim ediyor.
kendi kendine bişiler yaparsan 100-200 lira vermiyim derken bi telefon parası çıkar cebinden benim gibi..
kesinlikle kurcama açma telefoncuya götür.