digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Diyanet'e devlet bir çok Bakanlıktan fazla bütçe veriyor.
Ve kendilerini hiç kısıtlamıyor bu diyanetçiler.
Her sene bütçesini ağustosta bitirip ek bütçe istiyor diyanet.
Bir google araması yaparsan son bir kaç senedir her sene diyanetin ağustosta ek bütçe istediğini görürsün.
Ekonomi tepe takla gidiyor. Diyanet ayağını yorganına göre uzatamıyor.
Memlekette 62 bin okul diyanete bağlı 90 bin cami var.
Ve bu camiler sadece bayram namazı ve cuma namazında tam dolar.
Biraz da eleştiri kabul edin artık.
Bu memleketin çok parası yok, bu ülkenin okulları tasarruf yapıyorsa camisi de tasarruf yapacak.
Herkes evinde namaz kılabilir, oruç tutabilir. Ama kimse evinde eğitim göremez.
Dediğiniz sorguları yaptığımda tercih etmediğim internet siteleri çıktığı için bakmıyorum, zira nasıl ki insanlar "ahaberci" diye damga vuruyorsa insanlara bende bazı siteleri öyle damgalıyorum, hedef alan haberi sevmem. Doğruyu da yanlışı da paylaşacak gerçek kaynak benim diyen.
Devletin datalarına erişimim olmadığı için hangi para nereye ne kadar gidiyor, bütçe nasıl gidiyor bilmediğimden ön yargı yapıp kimseye fenalık edemem. Ama şuan elimde bilgi olmadığından ve sizin bir iddiaanız bulunduğundan sizin iddiaa'nızı gerçek var sayıp şöyle diyebilirim. Diyanet har vurup harman savuruyorsa ve 3 liraya yapılacak işi israf ederek 5 liraya yapıyorsa buna karşı çıkılmalıdır.
İsraf dinimde günahtır ve dinimin adıyla israf edilmesi haklı gösterilemez. Yapılabiliyorsa yapılabilinecekler yapılmalıdır.
Eleştiri kabul ediyoru(z)m ama saldırı kabul etmiyoruz. Neden ilk yorumda insanlar "diğer kurumlar tasarruf etmeli" demek yerine "diyanet bütçesi kısılsın" yazmayı tercih ediyor? çünkü onlara batan sadece Din. Emin olun Xxxxx kurumu diyanet'in 10 katı bütçe alsa, yine diyanet yazarlar, bana ve benim gibi düşünenlere rahatsızlık veren bundan başka bir şey değil.
Sondan bir önceki kelimeniz gayet güzel, okul tasarruf yapıyorsa cami de tasarruf yapacak ama cami tasarruf yapıyorsa diğerleri de yapacak. Herkese bal şerbet, dine kuru soğan olmamalı.
Son satırınız ise yanlış. Herkes evinde namaz kılabilir ama evinde namaz kılmak değil cemaatle namaz kılmak eftaldir. Nasıl ki herşeyin kuralları varsa dinin de kuralları vardır, tasarruf edeceğiz diye dinimizi harab edip camileri kapatmanın anlamı yok, tasarruf edilecekse küçük yapılır, az ışıklı yapılır ama yapılır.