2. günden Google üzerinden keywordleriniz ile hit gelmeye başlıyor ise oto tweet tarzı şeyler ile hit çekmeye çalışmayın. İnanın bunlar sadece günü kurtarmaktan ibaret. Özellikle yeni açılmış sitelerde UX çok önemlidir. Sitenize girecek olan her bir ziyaretçinin davranışları sitenizin gidişatını belirler. Bu sebeple Twitter üzerinden gelecek 10 hitin 8 i direkt olarak çıkış yapıyorsa bu Google tarafından gelen organik hitinizi de zararlı etkiler.
Ayrıca son zamanlardaki sektörlerdeki kaliteli sitelerin artmasından dolayı Google'ın baktığı bir ciddi unsurda "branded" olabilmek.
Yani bu şu demek oluyor;
Google üzerinden iphone x arıyorum fakat sevdiğim bir site sıralamarda çıkmıyor.
Bu durumda insanlar aramaları şu şekilde yapar;
"iphone x" yerine
"iphone x hepsiburada"
ya da
"iphone x medimarkt"
Bu durumda Google "keyword + branded" aramaları ile UX (Kullanıcı deneyimi) ile sitelerin sıralamarını belirlemede farklı bir algoritma uygular.
Kısacası facebook twitter pinterest ya da aşırı backlink ile kısa sürede yükselme işleri geride kaldı. Etkisi yok demiyorum ama çok daha önemli şeylere bakıyor artık Google. Bunlardan en önemlisi de UX ve düzgün bir onpage seo dur.
Tekrar söylüyorum, ben bahsettiğim sosyal medya platformlarından direkt siteme hit çekmiyorum. Bu yüzden 10 kişi gelsin 8'i çıksın gibi bir durum olmaz. Oto tweet vb. durumları profil takipçisi arttırmak için. Twitter'da sadece potansiyel hedef kitleme erişiyorum.
Paylaştığınız bilgi ve önerileriniz için teşekkürler.