hocam ufak ipucu vereyim size dsg niz sorunsuz çalışır ve uzun ömürlü olur.
aracınızı çok dik rampada yokuş yukarı çıkarken manuel vitese alaraķ kendiniz vites atın.(yüklüyse aracınız)
uzun yolda giderken yokuş aşağı yol gördüğünüzde arada N konumuna alın belli bir süre böyle gidin.
yüksek dakikalı dur kalklarda bekleme konumunda aracınızı N ye alın trafik hareket edince D sonra durunca yine N yapın ve bekleyin.
aracınızı yükte park etmeyin gece evinizde park edeceğiniz zaman önce N alın sonra el frenini çekin sonra P ye alın ve aracınızı stop edin.
yıllardır DSG kullanıyorum yüz binlerce KM yaptım hiç sorun yaşamadım benim tavsiye ettiğim şekilde kullanan arkadaşlarım da hiç problem yaşamadılar
aslında iş şoförde bitiyor aracı iyi tanımak ve doğru kullanmakla direk alakalı arıza veya yolda kalma durumları
Hocam bu dediklerinizi zaten uyguladım. Bunları bende biliyorum teşekkürler öneri için

DSG'nin kalitesini anlatmaya gerek yok bunu üstüne basa basa sölüyorum fakat kimileri şanslı olmuyor ve böyle durumlar basa geliyor. Almadan önce okadar cok okudum ki forumlarda dsg ile ilgili ne yapılır arıza yaparmı nasıl engelleriz gibilerinden. Yok fayda etmiyor tabi bu sürekli olan birşey değil ama sıfır km araç alıp böyle bişey gelince insanın basına midesi bulanıyor haliyle

yani sıfır km araç alıyosun ama vites ile ilgili alınan önlemler biraz komik

keşke düzeltebilseler keske kalıcı olarak bu problemler ortadan kalksa ama işte malesef hala aynı problemler devam ediyor