Bir ara düşünmüştüm fakat Vergi işi biraz sıkıntı gibi duruyor.
Çinden 1 Adet ürünü: 10 TL'ye aldınız diyelim. ( Fatura yok muhtemelen )
Türkiyede 1 Adet Ürünü: 25 TLye sattınız. Görünürde 15 TL kaar gözüküyor fakat.
25 TL'nin %18 KDV'si + % 20 Gelir vergisini ödeyeceksiniz. Buda Vergi: 15 TL
25 - 15 = 10 TL ( 10 TL zaten mala ödemiştik ) Şuanda Kaar = 0 , Daha bunun Kargo ,Reklam ve Şirket masraflarını katmadım
Diger yandan ise
Çinden aldığın ürünün Faturası olduğunu düşünürsek ki bu nasıl olacaksa.
25-10 = 15 TL Kaar %18 KDV + %20 Gelir vergisi = 9.5 TL vergileri çıkınca kalan kazanç. Kargo ,Reklam + Şirket giderlerini'de dahil edersek yine Hemen hemen Kazanç = 0 oluyor.
Ben mi yanlış hesaplıyorum ? Bana biraz saçma geldi fakat başka türlüde olmaz ki bu.
Hocam aliexpressten faturasız tek bir mal getirmekten bahsedilmiyor. Dışarıdan ürün faturalı alınmaz gümrükte kdv e gümrük vergisini ödeyerek faturalı hale getirirsin.
Çinde 10 TL satılan ürün türüne göre sana Türkiyeye ithal ettiğinde 15-20 liraya mal olur. Senin bu ürünü 40 liraya satman lazım en azından ki para kazanasın. Eğer bu ürünü o paraya satamayacaksan getirmezsin. 2 sene önce getirip satıp bitirdiğim parasını da yediğim mal için garanti için arayanlar var. Aslında o gün kar ettim zannediyorsun ama bugün ekstra maliyetler çıkıyor.
İthalat, sektörüne göre farklı stratejiler izlenebilecek bir ticaret şekli. Bilmeden girilmemesi gereken bir iş. Yapan sayısı da hiç az değil.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi