Doktor gibi hüküm vermek istemem ama bende insanların arasında kendimi rahatsız hissediyorum. İlla kaygı vb. şeyler olarakta düşünmemek lazım belki antisosyal de olabilirsiniz.

Toplulukları ve farklı insanları veya kendinizden farklı insanlarla bulunmak istememek gibi. İnsan sosyal varlıktır diye salt tanımlamalarla sosyalliği sevmeyen insanlar hastaymış gibi bir algı oluşturuluyor. İnsan sosyal durumlarda iyi farklı kazanımlar elde edebiliyor fakat bu demek değildir ki doğrusu insanın sosyal olmasıdır.

Ben uç noktada bir anti-sosyal değilim fakat ciddi düzeyde benimsemiş durumdayım. Fakat kontrol edemediğim düzeyde, sürekli üst üste toplulukla ve insanlarla iç içe olmaktan hiç hazzetmiyorum.

Bu anti-sosyallik illa yabancılar değil sevdiğin aile üyelerin için bile geçerli olabiliyor. Sana hiçbir zararları olmadıkları halde en yakınlarınla bile, bir yabancı ile asansöre binmiş bir an önce asansörden inmek isteyen biri gibi hissediyorsun.

( Bu benim kendi teyitsiz amatör düşüncem, doğru ve sağlıklı tespit için psikologla görüşmek ve önerilerini, çözümlerini dinlemek güvenilir yöntemdir. )