Stalkers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler kısa zamanda kitap okumakla başlayacağım yüzleşmek istiyorum tabi ama basamak basamak dediğiniz gibi küçükten büyüğe doğru gitmek istiyorum. Bu zamana kadar kaçındığım şeylerden başlamak mesela.

Maddi imkanları zorlayacağım. Ama yinede bir sürü psikolog var. Alttaki alıntı da arkadaşın söylediği gibi sömürülmekte istemiyorum. İstanbul Anadolu yakası psikolog tavsiyeniz var mı ?

Teşekkürler. Benim kaygım sahne vs. sınav kaygılarının anlarım bunların dışında .

İstanbul Anadolu yakası psikolog tavsiyeniz var mı ?
Psikologtan ziyade terapi yönü de kuvvetli olan özel bir psikiyatriste gitmenizi tavsiye ederim. Belki gerçekten ilaç kullanmanız da gerekiyordur , psikologlar ilaç mevzusundan anlamaz ve veremez çünkü doktor değillerdir. İnternette bir takım araştırmalar yaparak doktorlar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Eğer sadece ilaç dayıyorsa , davranışsal anlamda herhangi bir ödev veyahut korkularınızın üzerine gitme konusunda bir şey yapmadan sadece sözlü olarak sizi rahatlatmaya çalışıyorsa sömürülüyorsunuz demektir. Kaygı bozukluklarında düşünsel rahatlatmalara son derece karşıyım , çünkü beynin kaygı/korkudan da sorumlu olan amigdala adlı bölümü laftan sözden değil sadece davranışlardan ve yaşanmışlıklardan anlıyor. İşte yüzleşme kısmı bu yüzden önemli

KutlayUSTA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorum yaparken kimseyi hedef almadım hocam, sadece burada yapılan yorumları çok dikkate almaması gerektiğini belirttim. Korkularla yüzleşme denilen olay özellikle gizli veya bilinen bir travmanın yarattığı etkiden doğan ansiyete bozukluğuna iyi gelmeyebileceğini söylemek istedim. Tanısı konulmuş psikolojik rahatsızlığa sahip bir insanın bir psikolog veya psikyatr olsanız dahi yüz yüze görüşmeden bir kaç terapi uygulamadan direk olarak "korkularıyla yüzleşmeye uygun" bir hasta olduğu tanısını koyup bunu telkin etmek çok yanlış ve etik dışı. Gerçekten yapılması gereken bir durumsa da buna bir profesyonelin karar vermesi gerekir.
Birebir aynılarını hatta daha fazlasını yaşayıp 2-3 sene boyunca terapi ve ilaç tedavisinden sonra şu an tamamen düzelmiş durumdayım. Ben zaten kişinin bir profesyonelin kontrolünde olduğunun çok net farkında olarak bu yorumları yaptım(mesajlarımdan anlayabilirsiniz). Burada yaşamış yenmiş biri olarak kendisine kendi tecrübelerimi aktardım , onun yapacağı şey ise tabii ki ilk olarak bunları doktoruna danışıp sormak olacaktır. Uygun görüldüğü takdirde de doktoru veyahut psikoloğu zaten gerekli uygulamayı yapacaktır. Kişinin açtığı konu üzerine kişisel kazanımlarımı ve test edilmiş tecrübelerimi paylaştım haliyle , abartmayın lütfen.