KutlayUSTA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun. Bir psikoloji bölümü öğrencisi olarak ben de kaygı bozukluğunu 2 yıldır uzun süreli olarak çekiyorum. Öncelikle kaygı bozukluğu yaygın bir hastalık evet sizin durumunuz açısından söylemiyorum fakat çoğu zaman yaşanan olağan kaygılarla karıştırılıyor. Örneğin sınava giderken heyecanlanmak, sahne almayı beklerken ayaklarınızın titremesi normal kaygılar. Eğer bu kaygı hayatınızı zorlaştıracak duruma geldiyse ve sürekliyse ozaman kaygı bozukluğu katagorisine alınıyor. Kesinlikle burada yorum yapan arkadaşların gazına gelip "korkularımın üstüne yüreyeceğim" diyerek profesyonel yardım olmadan haraket ederek kendinize travma yaratmayın. Son olarak bir psikolog adayı olarak önerim gideceğiniz psikoloğu seçerken çok dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Çok rahat sömürülebilirsiniz.
Ben burda kimseye gaz vermedim dostum , yorumunu yaparken başkalarını kötülemeden de yapabilirdin Hocamız zaten psikolojik/psikiyatrik destek aldığını belirttiği için ekstra ekleme yapmadım. Travma yaratır falan diyerek asıl travmayı siz yarattınız şu an o kişide Kaygı bozukluğu olan birine böyle saçma sapan şeyler söylenmeyeceğini sizin daha iyi bilmeniz lazım.