Carillos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şunu da söylemeliyim ki eğer gittiğiniz terapistin sizden yapmanızı istediği şeyleri/görevleri uygulamıyorsanız bu durum sadece konuşarak geçmez geçmiyor. Sizi kaygılandıran durumlarla ortada korku kalmayana dek defalarca yüzleşmeniz gerekiyor , zaten ilk yüzleşmeden sonra büyük ölçüde rahatlıyorsunuz. Yüzleşmeden kastım direk en büyük korkunuzla hurra diye yüzleşmek değil , en küçükten en büyüğe doğru ilerleyebilirsiniz. Sistematik duyarsızlaştırma deniliyor buna bilişsel davranışçı terapide.
Ayrıyetten “Takıntılarla Başa Çıkma” ve “Evinizdeki Terapist” kitaplarını okursanız ve içindekileri özümseyip uygularsanız zaten bu durumdan çok kısw zamanda kurtulursunuz. (Kitaplar direkt olarak bilişsel davranışçı terapi uygulamaları üzerinedir , size lazım olan da bu zaten Diğer kişisel gelişim zırvalarından fayda göremezsiniz.)
Evinizdeki terapist kitabı evimde duruyor. Psikologlardan birinin tavsiyesiyle almıştım. Okudum desem yalan olur okumadım. Kitap okumak gibi bir alışkanlığım da yok sıkılıyorum ama artık okumak ve iyice anlamak gerekiyor.

Şimdiye kadar gittiğim psikologlarda ödev gibi bir durum olmadı. Zaten psikologlarla olan iletişimlerim maddi imkanlardan uzun süreli de olamadı yarıda bıraktım kısa sürede olsa emdr, hipnoz, terapilerini gördüm.

Şunun bilincindeyim. Kimse doğuştan bu duruma düşmüyor. Şöyle sebep geçmişte yaşanan problemler beni etkileyen sebepler çocuklukta yaşanılan olayların bende yarattığı otomatik düşünce.

Yüzleşmek istiyorum farzedelim bu seferde ellerimin titremesini soracaklar endişesini düşünüyorum. Vereceğim cevaplar vs. vs.

Ödev kısmını merak ediyorum. Yani size şunları şunları yapın mı deniliyor.

BatuhaNN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer "ya böyle olursa, olmazsa" gibi durumlar düşünüyorsanız kaygı bozukluğu durumunda olabilirsiniz.

Uzun süredir anksiyete bozukluğu ile savaşıyorum. İnsan hayatını nasıl etkilediğini anlatamam. Çeken bilir derler ya, işte öyle. Çok kötü bir durum, Allah düşmanının başına vermesin. Fazla detaycı olmak, bu problemi doğuruyor. Bir de benim ergenlik döneminde bu duruma düşmem biraz işleri zorlaştırdı. Ülkemizde bir çok insanın kaygı bozukluğu yaşadığı bir gerçek ve bir çoğuda kabullenmiyor. Bu işi kabullenmek, tedaviye en hızlı şekilde yanıt vermektir. Bir çok doktora gittim, derdimi anlattım. 5-6 tane ilaç değiştirdim. Yıllar yılları kovaladı.

İlaçlar sadece rahatlamada yardımcı oluyor. Yani bir nevi beyindeki düşünce trafiğini hafifletiyor. Tedavinizin siz olduğunu, ilaç ve doktorların sadece size yardımcı olduğunu unutmayın.

İlaç ve doktor konusunu açmışken, doktorunuzu çok iyi seçin. Yanlış bir doktor seçimi, yanlış ilacı doğurur ve bu da daha ciddi durumlara yol açar. 3-4 yıl önce tanışıtığım ve her sene 1 kere gittiğim profesör bir doktorum var. (Sırf onun için Kocaeli'den Ankara'ya gidiyorum) Derdimi en iyi o anlayabildi ve çözümleri gerçekten işe yaradı. Eğer sizde ismini öğrenmek isterseniz özel mesaj yoluyla iletebilirim.

Size rahat olun, boşver düşünmeyin, vs... gibi itihamlarda bulunmayacağım. Dediğim gibi bu kişinin kendisinin çözebileceği bir durum. Allah yardımcınız olsun.
Saolun hocam herşey kafa da bitiyor ilaçlar yardımcı oluyor ama geçici ya da ilacı kullandığınız zamanlar yüzleşmek.