Eğer bu el titremesi başkaları tarafından odak noktası olduğunuz durumlarda oluyorsa sizinkisi sosyal anksiyete bozukluğu muhtemelen

O düşünceyi kafanızdan atmaya çalıştıkça daha çok yapışacak ve o kurtulmak istediğiniz el titremesi daha da çok artacak. Kafadan düşünceyi iterek veya baskılayarak uzaklaştıramazsınız , bu beynin işleyişine ters bir kere. Misal şimdi pembe bir fil düşünme desem mutlaka düşünürsünüz , düşündünüz bile hatta

Elinizdeki titremenin görüldüğü zaman rezil olacağınızı falan sanıyorsunyz muhtemelen , komik olan taraf ise siz bunu gizlemeye çalıştıkça daha çok kaygılanıyor ve titremeyi de arttırıyorsunuz

Tek çözüm var ; bununla yüzleşmelisiniz ve asla baskılamamalı/kaçınmamalısınız. Kabullenin ve yüzleşin.
Eğer kaçmazsanız o sizden kaçacak ve iyileşeceksiniz , sadece el titremesi falan ise çokta büyütülecek bir durumunuz yok ayrıca geçmiş olsun
NOT : 3 sene boyunca anksiyete bozukluğu ve takıntılarla uğraştım , psikoterapi + ilaç tedavisi aldım. Onlarca kendine yardım kitabı okuyup doğru methotlarla duruma yaklaştım. Kaygılandığım her şeyle yüzleştim , şu an ise normal bir insandan çok daha sağlıklıyım diyebilirim hem fiziksel hem psikolojik anlamda. İlaç falan da kullanmıyorum(doktor kontrolünde bıraktım)