Kusura bakma değerli kardeşim ama problem babanda başlıyor seninle devam ediyor.
1) baban ehliyetsiz adama araç veriyor
2) ehliyetsiz araç kullanırken hız yapıyorsun.
3) hız yaparken seni çektiler diye insanlara atar yapıyor sağa çekip kapışmaya çalışıyorsun.
4) tüm bu hatalarına karşı hiç bir suçun olmadığını düşünüyorsun ve haklıymışsın gibi foruma konu açıyorsun.
Adam kenarı çekseydi kavga etseydiniz ve polis gelseydi ne olacaktı zannediyorsun? Arabayı otoparka çekerlerdi, babana ve sana ceza yazarlardı. Arabayı bayramdan sonra alabilirdin ancak. Sen şimdi basit bir cezadan korkmuşsun.
Sen henüz hiç bir şeyi idrak edememişsin hayatında.
Baban da senin gibi. Senin dükkana götürüp getirirken şoförlük yapmak yerine ehliyetsiz ve sorumsuz bir çocuğa araç veriyor.
Basitçe hız limiti sadece 10 km geçtim diyorsun. Hız limitlerinin neye göre belirlendiğini bile bilmiyorsun. 130 ile giderken önündeki araçla takip mesafen 2 araç boyu kadar. Oysa minimum 60 metre olması lazım.
Fren mesafesi hız ile doğru orantılı değildir. Neden şehir içinde 50 km şehir dışında 90 km otobanda 120 km dir hız limiti? Neden 60-100-130 değildir.
Nedeni tepki süren ve frenleme mesafesidir. 120 ile giderken arama 60 metrede duruyorsa 130 ile giderken 66 metrede durmaz. Hızıno %10 arttırıken fren mesafeni %20-30 arttırırsın.
Sana sadece vitesi geçirip gaza basmayı öğretmil baban. Sürücülüğün felsefesini öğretmemiş. Ve altına araba vermiş.
Ve sen kendinde hiç bir suç olmadığına inanacak kadar sorumsuz ve bilinçsiz yetiştirilmişsin.
Değerli kardeşim gençsin ama neyin suç olduğunu idrak etmen gereken bir yaştasın. Ki ben hala suçun büyük kısmının babanda olduğuna inanıyorum.
Allah trafikteki insanları sen ve senin gibi ehliyetsiz sürücülerden korusun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
üşenmeyip yazmışsınız teşekkür ediyorum.
1- ehliyetimi 5 ay önce aldım ( ehliyetim var ), 4 madde yazmışsınız bu maddeleri bu yüzden es geçiyorum. Mahallede sokak içinde ehliyet yokken süriyormuydum sürüyordum ama ehliyetim var konuyu çarptırmayalım.
sağa çekmesini istemem emin olun çekselerdi ne ben ileri geri konuşurdum onlar konuşsada ortam yumuşatmaya çalışırdım kavga edecek halim yok çünkü ortada fol yok yumurta yok tamamen kendimi haklı görüyorum he çekseydi sağa konuşurduk hatamı söyledeydi özür diler helallik isterdim hee baktım çok sinirli yapacak birşeyde yok sopayı yiyecektik.