digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hakkını hukukunu bilmeyen bir milletiz.
Sizi zorla üye yapmadıkları, bir başkasının kurduğu, yönettiği, finanse ettiği yapıların nasıl işlemesi gerektiği hakkında büyük fikirleriniz var.
Açın kendi platformunuzu, kimseye çaylak demeyin. Sizi tutan mı var?
6 ay sürmez siz de şikayet ettiğiniz tavra dönersiniz.

İnternet kocaman bir çöplük haline gelmeye başladı.
Dünyanın bilgisinin bir birine bağlanmasını amaç edinmiş bir network aynı zamanda cehaletin, küstahlığın da bir birini bağlanmasını sağladı.
Bahsettiğiniz platformlar sosyal platformlardır. Yani insanların bir birleri ile etkileşime girdiği platformlardır.
Tüm toplum hayatında olduğu gibi sosyal ilişkilerin olduğu her yerde bir takım görgü kuralları vardır.
Bu kurallar gruba yeni katılana zaman içinde öğretilir, kurallara uymayan gruptan dışlanır.
Bu sosyal yaşamın doğal akışıdır.
İnsanlar kendi mülkiyetlerinde ve sorumluluklarında olan alanlarda istedikleri gibi kural koyabilir ve düzenleme yapabilir.
Adamın çöplüğüne giriyorsan kurallarına uyacaksın.
Bugün üniversiteye gittiğinde çaylak olursun, birinci sınıftaki yeni yetme adamın okuldaki yeri ile 4 senedir okulda kendini sevdiren başarılı adamın yeri aynı olmaz.
Hayatta bahsettiğiniz gibi bir eşitlik yoktur.
Twitter'da, Instagramda dün açılmış içinde 3 tane resim olan sayfa ile 5 senedir 1 milyon takipçi yapmış sayfa eşit midir?
Sen iş hayatına hiç girmemişsin herhalde.
İşe geçen hafta başlayan adamla 5 senedir orada çalışan adam aynı saygınlığa mı sahiptir?
R10 eskiden daha kaliteli bir forumdu, giderek konuların kalitesi, bilgi verme düzeyi düşüyor.
Çünkü yeni gelen çaylakların açtığı üfürükten konular yüzünden gerçekten çok faydalı konular arada kaybolup gidiyor.

R10 Türkiye'nin makus kaderini yaşıyor şu anda...
Mesela şehirliler köyden göç edenleri yavaş yavaş kendilerine entegre ederler.
Köylü de izleyerek, uyarılarak, şehirlilerin yaşama kültürüne alışır ve şehirlileşir.
Türkiye'de 1970-1990 arası o kadar hızlı şekilde köyden kente göç aldı ki.
Şehirliler gelen köylülerin arasında azınlık olarak kaldı ve köylüleri kentli kültürüne adapte edemedi.
Tam tersine köylüler şerhirlileri ve şehirleri varoşlaştırdı.
Kent kültürü yok oldu artık devasa varoşlarda yaşıyoruz.
R10 üyeliği açtığında öyle hızla ve çok sayıda adam doluyor ki, bu adamlar bu forumun kültürünü öğrenemiyor.

O yüzden çaylaklık falan gayet yerindedir.
Ve toplumun her alanında uygulanmalıdır.
Eğer beğenmeyen varsa çaylak olmayı, o platforma girmesin.
Sizi o platformlara zorla mı üye yapıyorlar?
Size katılmıyorum. Bahsettiğim platformlar arkadaş arasında özel ticari amacı olmayıp keyfi olarak işletilen platformlar değil. Bakkaldan, marketten tek farkları ödemeyi peşin nakit olarak almak yerine içerikleri ve kullanıcıları pazarlayarak ücret elde etmek.

Haliyle bir mağazanın sen içerde şimdi ne yaparsın ben bilmiyorum o yüzden sen 2 hafta kapının önünde al sana verdiğim şu ürünlere bakarak oyalan burada düzgün durursan içeri girersinden farkı yok.

Kamu tarafından olmayıp özel gelirlerden işletilen bu özel sanal işletmelere zoraki girme hakkım var demiyorum fakat ticari ve psikolojik açıdan yaptıklarının nasıl bir stratejik hata olduğunu söylüyorum.

Türkiye'ninde R10'nunda sorunu tek başına göçlerden değil. Göç edenlerin yaptıkları ciddi yanlışlar var fakat şunuda düşünmek lazım şehirlere devlet güle oynaya köydekileri göç ettirmek istemedi. Varlığını, çarkını döndürebilmek için eldeki şartlar dahilinde plan programlar yapıldı ( belki dönemin askeri yönetimleri bu olaylarda uzmanlık alanları dahili olmayan konulara giriştikleri için yanlışların daha fazla büyümelerine neden oldular ) iyi kötü yeni hamleler yapıldı.

Şehirlerde sol - sağ kavgaları, vatan - millet - yaşasın komünizmlerle geçen vakitler yerine gerçekten yüksek verimlilik olsaydı ne bizim devlet ne de diğer devletler düzenin zarar görmesine izin verir miydi ? Bugün silikon vadisi Birleşik Devletler'de rant değeri ile orada çevrede yaşayan insanlara inanılmaz maddi gereksiz külfet oluşumuna neden oluyorlar şeklinde haberler var son 5-10 yıldır. Birleşik Devletler toplumunun oradaki insanlarının buradan gideceksiniz gitmezseniz sizi şöyle yaparız yada hadi bunlarla kavga edelim birbirimizi yiyelim gibi hamleler içerisine girmesine ne Birleşik Devletler ne diğer devletler izin verir mi? Böyle bir şey ister mi?

R10'nun gerilemesindeki etkende , R10'nun eski halini görmedim yaşımdan ötürü ama şunu bu tarz yorumlardan gördüğüm kadarıyla. R10'nun amatör bir bilgi paylaşım sitesinden ticaret platformuna dönüşmesi webmasterleri üzüyor.

Popülerite ve bu popüleritenin oluşturduğu durum bu. Bir şey popülerleşirse bazı amatör o manevi avantajlarını kaybetmek zorunda. Bugün r10 yazılım ve tasarım konusunda en önemli Türkiye pazarlarından bir tanesi. Ne bekleniyor? Her gelenin harıl harıl Php konusunda birbirine yardımcı olması mı?