Padre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, son 5 gündür günlük 1.5-2k tekil hite sahip sitem de düşüşler yaşamaya başladım. Bayram'dan dolayı hit düşüşü olabileceğini düşünmüştüm fakat Google search console girdiğimde "Google dizini" kısmında ki "Engellenen kaynaklar" bölümünde, yaklaşık olarak 356 bağlantının engellendiğini gördüm. Yaklaşık 10 bölüm engel gözüküyor, her bölüme girdiğimde de o bölümde engellenen linkler yer alıyor. Örneğin şu şekilde;

Yukarıda ki şekilde 10 bölüm var ve hepsinde de sitemde ki tüm konular, etiketler ve kategoriler var. Wp fastest cache eklentisini kullanıyorum. CDN cloudflare api olarak kullanıyorum. Robots.txt dosyasını da seohocasında ki örnekte ki gibi yapmıştım;

Ama bu engellemelerden sonra kaldırıp User-Agent: * Allow: / şeklinde yaptım. Zaten search console girdiğimde Google den mesaj geldiğini gördüm. Robots.txt tekrar inceleme talebinde bulundum. Şuan inceleme aşamasında olduğu bir kaç gün sürebileceği yazıyor. Tam spam yada herhangi bir index kaybı gözükmüyor; site:site.com şeklinde Google de arattığımda. Bu aşamada sorunun kaynağı ne olabilir? Wp fastest cache eklentisi mi? Eklentiyi pasif yapmalı mıyım? Daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu? Çözümü hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Selamlar,
Korkmanıza gerek yok,bu spam tarzı bir şey değil ancak sayfada bazı şeylerin çalışmasına engel oluyor.Bunun başlıca nedeni de robots.txt dosyasıdır.Bunu düzenlediğinizde engellenen kaynaklar düzelecektir.
Spam olduğu zaman hit tamamiyle düşer ve sadece direk girişler kalır.Bunu anlamak içinde öncelikle HTML GELİŞTİRMELERİ kısmını kontrol etmelisiniz başlıca burada belirtilir spam öğeleri.

İyi çalışmalar.