Saygısızlık olarak falan görmüyorum, neticede sol şeritte yol istiyor ve neden yol istediğini de bilemeyiz. Bir de şöyle düşünün, siz 140'la 160'la giderken yol isteyecek araçların sınıfı bellidir. Gerçi ben bir ara biraz kendini aşmış bir albea ile de bunu yapıyordum. Neticede yol gideyim diye yapılmış, hastam olabilir, acil durumum olabilir, eh belli bir hızda seyrederken selektörü de erken yapıyorsunuz mecbur ve dibine gelene kadar adam yol vermiyorsa 7-8 metre de yaklaşmış oluyorsunuz (bazen daha fazla). Bence yaklaşım olarak yanlış bir konu olmuş. Sadece takip mesafesine dikkat etmeyen sürücüler hakkında olsaydı, makas atanlar, tamponun tozunu alanlar vesair olsaydı, mercedes, bmw filan girmseseydiniz, bence çok daha iyi olurdu. (eyvallah desek mercedes binmememiz lazım ondan sonra )

Asıl sorun, soldan gidip de yol vermeyenler olmalı. Çok kişinin 1-2 dakika arkasında kornayla selektörle bekleyip sonunda sağa (orta şeride) geçip devam ettiğimi bilirim. Otoyolda bu adamlara bir şey de diyemiyorsunuz. Aklında sizi hız limitlerine zorluyor. "Sana ne kardeşim, sen böyle trafiği benden çok tehlikeye atıyorsun..." Deme imkanınız yok orada.