Evet mesele ışık hızı ile gitmek veya hç değilse ışık hızına yakın bir hızla yol almak değil.
İnsanlığın işini bu hız bile görmüyor. Çünkü Işık hızı ile yol alsak dahi sırf kendi galaksimizden ayrılmamız dahi binlerce yıl sürecek.
Ayrıca dediğiniz gibi Işık hızına yakın bir hızda yol almak beraberinde başka sorunlarda getiriyor. Dediğiniz gibi manevra problemi. Ayrıca o hızda giderken minicik gök cisimleri dahi tehlikeli olabilir.
Warp teknolojisi ile ilgili yayınlar okumuştum. Bana en mantıklısı o gelmişti.
Işık hızı emin olun işimizi fazlasıyla görür. Çünkü o hıza ulaştığımızda zaten zaman ve mekan kavramı yok oluyor. Anlayacağınız zaman duruyor.
Tahminen biz yine herşeyi aynı görürüz o hızlara çıksak. Ama çevremizdeki herşeyi durur gibi görürüz muhtemelen. Düşünsenize siz hareket ediyorsunuz ancak çevrenizdeki herşey sabit. Işık bile sizinle aynı hızda yavaş yavaş gidiyor.( Bu tamamen benim düşüncem)
Zaman ve mekan kavramı yok olacağı için binlerce yıl, ışınlanan insan için geçerli olmayıp, bizim için geçerli olacaktır.
Bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim
Eğer ki ışık hızına ulaşamayacak olsak bile yanlış hatırlamıyorsam ışık hızının %86 sına ulaşırsak herşey yarı yarıya yavaşlar, %98 sine ulaşırsak 7 kat yavaşlar diye hatırlıyorum. %100 de ise durur.
Son olarak evrene ilgi duyuyorsanız izafiyet kuramı, genel görelilik hakkında fazla ayrıntıya inmeden genel olarak bakmanızı tavsiye ederim. Çünkü zamanı anlamadan evreni anlamak çok zordur.