Trafik sıkışıklığında ve bayram arefesinde sizi sağ şeride bekliyoruz hocam o zaman tırların arkasından 30 km ile
İstanbulda yaşıyorum, ki beylikdüzü vs değil direkt boğaz artelindeyim, sizin bayram trafiği dediğinizle iş çıkış saatleri yada haftasonları karşılaşıyorum sürekli. Trafik kuralından bahsettim ego yarışına döndürdünüz işi anlamsız şekilde
"140 la giderken sellektör çakınca bende geçtim sağa yol verdim. Sonra geri sola arkasına geçip 2-3 dk boyunca sellektör yaptım , o da tatsın saçma hareketini..."
Bu cümlenizden sağa geçicek imkan bulabildiğiniz görülüyor demekki öndeki araçta istese bulabilir ve araç ilerlemeye devam eder. Ama arkasına geçip sellektör yaptım diyorsunuz asıl trafik magandalığını siz yapmışsınız ?
Küçümsemek adına reno motorlu mercedes benim arabam 156 beygir çalım manyağı yaparım vs demişsiniz

Kusura bakmayında o reno motorlu arabanın stoplarını bile kısa bi süre izlersiniz yol boş olursa, olay sadece beygir değil tork,ağırlık,şanzıman ( vites geçisindeki 1 saniye fark ortalama 2 araba boyu yapar ), motor gücü %'sidir.
Tırların arkasında 30la gitmek işime geliyorsa öyle giderim olmazsa sola geçer sellektör yapa yapa giderim TRAFİK KURALLARINCA SOL ŞERİTTEKİ ARAÇ DURAĞAN TRAFİK HARİCİ ARKASINDAKİ ARACA YOL VERMEK ZORUNDADIR. Nasıl emniyet şeridince giden aracın fotoğrafını çekip trafiğe attığınızda ceza yazıyorsa arkanızdaki araçta size sellektör yaparken yol vermeyişinizi çekip iletirse sizde ceza yersiniz, SOL ŞERİT SEYİR ŞERİDİ DEĞİLDİR, 120 hız sınırı olan yolad solda 120'yle gidiyor olsanız bile arkanızdan araç geldiğinde kurallar uyarında yol vermekle yükümlüsünüz.