%100 ingilizce eğitimi iyice düşün hocam bende hemen hemen aynı durumdayim senin ile o yüzden empati daha rahat kurabiliyorum 26 yaşında Muğla üniversitesi %100 ingilizce jeoloji müh okuyorum. ama 16 yaşımdan bu yana yazılım sektöründeyim.
%100 ingilizce eğitimi önermem kesinlikle sebebleri şunlar hazırlık dediğimiz bir olay var ciddi bir caba gerektiren ve bu cabanın da karşılığını alıp alamayacağınız kesin olmayan bir sistem var. Türkiye hazirlik sınıflarında birincisi eğitmenler okutman olduğu için egolarını sizde tatmin edecek ve size vereceği tebkiler lise öğrencisine olduğu gibi olacak derste telefon ile oynama alırım telefonunu vs gibi haftada 30 saat ingilizce olacak aynı zamanda sizde benim yaşlarda olduğunuz için ailenizden çokta rahat bir şekilde para alamayacaksınız ve çalişmak zorunda kalacaksınız malesef okul ve iş çokta rahat bir şekilde yürümüyor. Sizde bu sektörün içinde olduğunuz için biliyorsunuzdur. Yazılım sektöründe mesai kavramı yoktur. Üstüne üstlük sececeğiniz bölümün kredilerine dikkat edin eğer dgs ile geçtiğiniz üniversitede krediler uymuyorsa örnek olarak siz iki senelik bölümünüzde matematiği 4 kredi aldınız gittiğiniz üniversitede 6 kredi olacak mühtemel o dersi saydıramayacaksınız. İngilizce olan dersleri zaten saydıramayacaksınız.
okuduğum kadarı ile bu sektörde haşır neşir birisiniz. Bilgisayar müh okumak istiyorsanız okuduğunuz üniversite size çokta bir şey katmayacaktır. O yüzde sadece diploma için gideceksiniz. Bu sebebten ötürü bence kolay olup derslerinizi saydırabileceğiniz bölümü tercih edin fakat ben bilgisayar müh okumanızı tavsiye etmiyorum. Sebebi ise herhangi bir imza yetkisinin bulunmamasıdır. Örnek olarak şu gün bir bilgisayar müh diplomali biri ile siz iş başvurusunda bulunsaniz sizi alacaklardır. Farklı bir bölüm her zaman sizin artınız koşede ki garantiniz olacaktır.